Rata șomajului este de 2,07% în județul Botoșani

Rata șomajului este de 2,07% în județul Botoșani

La sfârșitul lunii decembrie a anului 2021, în județul Botoșani erau înregistrați 2.835 de șomeri, rata șomajului fiind de 2,07%, informează Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).

Potrivit sursei citate, indicatorul a înregistrat o creștere cu 0,04 procente față de luna anterioară.

„Din totalul de 2.835 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Botoșani, 807 erau beneficiari de indemnizație de şomaj, iar 2.028 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 1.947 șomeri provin din mediul rural și 888 sunt din mediul urban”, se arată într-un comunicat al AJOFM Botoșani.

Din perspectiva nivelului de instruire, persoanele care au absolvit doar ciclul gimnazial au ponderea cea mai mare, de 36,16% din totalul șomerilor. Persoanele cu studii primare sau fără studii reprezintă 26,60% din efectiv, cei cu învățământ liceal 16,97%, cei cu învățământ profesional 16,19%. Persoanele cu studii superioare reprezintă 3,17% din total, iar cei cu învățământ postliceal 0,92% .


 

„Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 758 persoane foarte greu ocupabile,1185 greu ocupabile,776 mediu ocupabile, iar 116 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, se mai arată în comunicat.

Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Botoșani sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM  Botoșani la adresa www.anofm.ro.

(editor: R.A.)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cîmpeanu: „Vom face ca opţiunea de a lucra şi studia în România să rămână o alternativă viabilă pentru fiecare student”

astăzi, 14:53
31

Opţiunea de rămâne în România pentru a lucra şi studia trebuie să rămână o alternativă viabilă pentru fiecare student, a afirmat, sâmbătă, ministrul Educaţiei,...

„Cu viața mea apăr viața”, concurs dedicat elevilor de gimnaziu și liceu (fotogalerie)

astăzi, 14:40
45

28 de elevi au participat, sâmbătă, la concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”. Organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Ni...

Atelierele de creație „Simbol și meșteșug în încondeierea ouălor”, ediția a IV-a

astăzi, 10:49
65

Muzeul Județean Botoșani, Secția de Artă Plastică – Etnografie, organizează, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Bucecea, atelierele de creație intitulate „Simbol și meșteș...