Zeci de locuri de muncă în Portugalia prin rețeaua EURES

Zeci de locuri de muncă în Portugalia prin rețeaua EURES

Un agent economic din Danemarca oferă, prin intermediul rețelei EURES România, un număr de 65 de locuri de muncă în domeniul agriculturii în Portugalia.

Se caută culegători de mazăre, iar locul de muncă va fi în ferma din Vila Nova de Milfontes din Portugalia.

Potrivit Ancăi Apăvăloaie, director executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) din Botoșani, angajatorul caută persoane îndemânatice și mobile la cules de mazăre.

Pot aplica și cupluri. Se va munci într-o fermă unde majoritatea lucrătorilor sunt din România împreună cu câteva persoane din Portugalia. În cadrul locului de muncă există oportunități de dezvoltare a abilităților de muncă și socializare. Compania promovează respectul reciproc, responsabilitatea și încrederea reciprocă între lucrători. Se încheie contract direct la fermă, fără intermediari și fără comisioane. Se acordă asistență în completarea și trimiterea actelor necesare pentru obținerea dreptului de muncă în Portugalia. Există magazine în apropiere, se asigură transport săptămânal cu autobuzele companiei la cumpărături.

Toți cei care și-ar dori să aplice pentru acest loc de muncă trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani, condiție fizică bună și experiență în agricultură.

Nu sunt cerințe de limbă străină.

Plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă. Suma minimă de la care se pornește salarizarea este de 800 euro brut/lună, un angajat mediu ajunge la salariul de 1000-1400 de euro brut/lună pe când un angajat foarte bun ajunge la salariul de 1400-1700 euro brut/lună. Salariul se acordă lunar.

Se acordă avans odată pe lună pe lângă salariul de la finalul lunii. Salariul se poate achita cash, se poate vira în cont bancar. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației portugheze. De exemplu, la un salar de 1500 euro brut/lună rămâne un net de aproximativ 1365 de euro.

Cazarea se face în case. Casele sunt variate, unele au 3, altele 6 camere. Se stă de la 2 la 6 persoane în cameră. Angajatorul va depune eforturi să asigure camere separate pentru cei care aplică în cuplu. Se asigură acces la bucătărie complet mobilată (frigidere, aragaze), sală de mese, băi cu dușuri, mașini de spălat. Băile și bucătăria sunt la comun. Contravaloarea cazării se reține din salar și este între 110 și 150 euro/lună.

Gazul (butelia) se cumpără la comun cu celelalte persoane locuitoare în casă, restul de utilități fiind incluse în prețul cazării. Asigurarea medicală este plătită de angajator.

Transportul România – Portugalia  este plătit de angajator. Transportul de la locul cazării la locul de muncă în Portugalia este suportat de angajator. Cei selectați trebuie să aducă ustensile de bucătărie (oale, tacâmuri etc) , să aibă echipament de muncă (pentru toate tipurile de vreme, inclusiv geacă de ploaie, cizme etc.) și să aibă la ei o anumită sumă de bani pentru a putea cumpăra de mâncare până la primul avans.

Cei selectați trebuie să aducă prosoape, lenjerie de pat, pătură și pernă ( se găsesc și la second handuri în Portugalia la un preț scăzut, în caz că nu este spațiu în bagaj). Mai multe informații despre cazare și transport se găsesc pe website-ul www.My-greenpeas.com. Cei selectați vor primi informații detaliate referitoare la cardul european de sănătate, deducere de taxe etc. înainte de a pleca din România.

Durata contractului: 15 martie 2022 - 31 mai 2022. Program de lucru 40 - 50 de ore/săptămână, 6 zile/săptămână. De regulă se lucrează în intervalul orar 07:00 - 15:00.

Candidații trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba română, pe adresa de email: aam@greenpeas.dk. Informații suplimentare se pot obține la nr. de telefon 004551501097 sau pe Facebook Andreea Motoc. Alte informații se găsesc pe website-ul www.My-greenpeas.com. Pentru monitorizare, emailurile vor fi trimise și la barna.fuleki.ms@anofm.gov.ro.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona oferta  accesând https://www.anofm.ro/eures/solicitanti.html. Pentru detalii suplimentare cei interesați se pot adresa consilierului EURES din cadrul AJOFM Botoșani din Municipiul Botoșani, strada Colonel Tomoroveanu nr.2, la numerele de telefon 0231.536791 sau 0231.536792 int. 237.

Data limită de înscriere este 20.02.2022.        

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Intervenție chirurgicală ortopedică în premieră la Spitalul Județean din Suceava

Vineri, 20 Mai 2022
341

O echipă de medici ai secției de Ortopedie a efectuat, joi, o intervenție de reconstrucție acetabulară a hemibazinului stâng folosind alogrefe osoase structurale și morcelate, provenite de...

Reacția unui tânăr medic ajuns la Botoșani: „Surprinzător pentru mine. Pacienții vin deja în stadiul complicațiilor cronice” (video)

Vineri, 20 Mai 2022
940

Simona Sava este unul dintre tinerii medici specialiști, care au ocupat un post prin concurs la Spitalul Județean „Mavromati”, din Botoșani. Aceasta profesează la Botoșani d...

Iulian Rotariu se menține pe primele locuri la ultramaratonul The Track Namibia

Vineri, 20 Mai 2022
150

Iulian Rotariu se menține pe locul 2 și după a doua cursă din cele nouă ale ultramaratonului The Track Namibia. A terminat cei 70 de kilometri în 7 ore și 33 de minute, cu nouă minute mai...