Benzina, aproape de 7 lei pe litru. Analiștii economici spun că prețul petrolului va continua să crească

Benzina, aproape de 7 lei pe litru. Analiștii economici spun că prețul petrolului va continua să crească

5 bani și câteva zile până când benzina va atinge pragul psihologic de 7 lei. Prețurile carburanților cresc în continuare cu o viteză alarmantă. De la începutul anului, benzina și motorina s-au scumpit în medie cu 50 de bani. De asemenea, benzina superioară se îndreaptă rapid către 8 lei, scrie Antena3.

Un litru de benzină standard a ajuns să coste 6 lei și 95 de bani. Analiștii spun că în doar câteva zile prețul va ajunge la 7 lei.

Nu puțini sunt șoferii pentru care un plin de benzină sau motorină devine un lux. Nu este așadar, de mirare, că mulți români se declară uluiți de viteza creșterii prețurilor la carburanți.

„Tocmai ce am făcut plinul peste 300 de lei, o să fie tot mai greu. O să ne limiteze mișcarea. De nevoie, cei care nu își vor mai permite, nu vor mai merge, dar eu sper să nu fiu nevoit să renunț", a spus un șofer pentru jurnaliștii de la Antena3.

Pentru întâia dată în șapte ani, prețul petrolului a depășit 90 de dolari pe baril. Scumpirea carburanților se datorează și creșterii accizelor. O măsură aplicată de Guvern, la debutul anului.

„Față de luna trecută un plin de motorină sau benzină costă cu aproape 30 de lei mai mult, iar aceste scumpiri sunt posibile să continue lunile următoare, februarie, martie urmând să aducă noi scumpiri pe piața carburanților în condițiile în care prețul petrolului va continua să crească", spune Adrian Negrescu, analist economic.

Și carburanții premium îi ard la buzunare pe șoferi. Benzina superioară costă acum 7 lei și 60 de bani și se îndreaptă cu pași repezi către 8 lei, avertizează analiștii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
58

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
59

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
132

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...