Programul Casa Verde Fotovoltaice: Peste 10.600 de persoane din Regiunea Nord-Est s-au înscris, inclusiv Botoșani!

Bugetul alocat acestei regiuni a fost rezervat în integralitate.

Peste 10.600 de persoane fizice din judeţele din Regiunea Nord-Est s-au înscris, marţi, în Programul Casa Verde Fotovoltaice. Miercuri vor fi deschise înscrierile pentru Regiunea Sud-Est.

Astăzi, 01 octombrie 2024, ora 10:00, a demarat sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională - Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Nord-Est”, a anunţat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Regiunea Nord-Est cuprinde județele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui.

Bugetul de 319.380.000 lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral prin înscrierea unui număr de 10.646 de persoane fizice, scrie news.ro.

Interesul cetăţenilor din Regiunea Nord-Est pentru accesarea fondurilor alocate prin Programul Casa Verde Fotovoltaice evidenţiază dorinţa puternică a românilor de a adopta surse de energie regenerabilă. Cu sprijinul oferit prin Fondul pentru mediu, mii de gospodării din această regiune au şansa de a investi în viitorul lor verde, contribuind atât la protejarea mediului, cât şi la reducerea costurilor energetice”, a declarat Laurențiu-Adrian Neculaescu, preşedintele AFM.

Finanţarea se acordă în cuantum de maximum 30.000 lei pentru achiziţionarea şi montarea unui sistem de panouri fotovoltaice şi a unei instalaţii de stocare a energiei electrice produse din surse regenerabile, cu condiţia suportării unei contribuţii proprii a beneficiarului de 3.000 lei.

Înscrierile în program continuă miercuri, 2 octombrie, cu cetățenii care locuiesc în Regiunea Sud-Est.

(Vezi foto jos calendarul înscrierilor)


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ISU Botoșani: Atenție la vinul aflat în proces de fermentare!

astăzi, 15:45

Odată cu venirea toamnei și după culegerea viilor, mulți dintre cetățeni pregătesc vinul în gospodării. În condițiile în care acesta nu este depozitat în spații cores...

Pași importanți pentru reabilitarea și modernizarea Stadionului Municipal din Botoșani! (foto)

astăzi, 15:18

Coordonată de primarul Cosmin Andrei, o delegație a municipalității a participat, marți,la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), la o ședință pre – CT...

Studenții vor avea reducere de 90% la călătoria cu trenul și în acest an universitar!

astăzi, 14:14

În contextul începerii anului universitar 2024 - 2025, CFR Călători reamintește că studenții în vârstă de până la 30 de ani, înscriși într-o formă de...