Povești de succes: De la o făbricuță în Botoșani, cu magazine în Londra și Bulgaria. Urmează Polonia!

Businessul a luat naştere în 2014, ca o afacere de familie, fiind dezvoltat de doi frați. Afacerea a pornit din Botoşani, aici unde se află şi astăzi unitatea de producţie.

Povești de succes: De la o făbricuță în Botoșani, cu magazine în Londra și Bulgaria. Urmează Polonia!

 Răzvan Petrescu, CEO al Made by Society  Foto: Captură video zf.ro

Made by Society, fostul Vagabond Studio, una dintre cele mai puternice mărci româneşti de modă prin prisma vânzărilor şi a dimensiunii reţelei de magazine, are în plan să atace o nouă piaţă, după ce a deschis magazine în Bulgaria şi Anglia.

Răzvan Petrescu, CEO al Made by Society, spune că următoarea ţară în care vor să se extindă este Polonia, atât prin operarea directă de magazine, cât şi prin parteneri francizaţi.

Din 2018, compania a deschis 20 magazine în centre comerciale din România, două magazine în Sofia şi un magazin în Londra.

Scopul businessului, spune Răzvan Petrescu, a fost, încă de la început, să devină un brand internaţional, iar paşii făcuţi prin extinderea în afara graniţelor au vizat acest aspect. În această direcţie, retailerul român de fashion a trecut printr-un proces de rebranding, în ultimii doi ani, preluând numele de Made by Society, un nume tot cu sonoritate internaţională, ca şi Vagabond Studio, potrivit zf.ro.

Businessul a luat naştere în 2014, ca o afacere de familie, fiind dezvoltat de fraţii Darian şi Andrei Vicol. Businessul a pornit din Botoşani, acolo unde se află şi astăzi unitatea de producţie.

„Businessul a fost gândit încă de la început să producă pentru brandul propriu, căutăm parteneri care să producă pentru noi, dar invers nu ne-am gândit niciodată. Dacă îţi găseşti nişte parteneri potriviţi care să producă pentru tine, e un caz fericit, însă nivelul calităţii e greu de atins de parteneri aşa cum faci cu mâna ta“, povesteşte el.

În România, precizează Răzvan Petrescu, mai există loc de dezvoltare, mai ales într-o piaţă în care consumatorul caută trendurile şi noutăţile în permanenţă. Mai mult, Made by Society are produse care se adresează multor categorii de vârstă, începând cu trei ani.

„Este loc de dezvoltare pentru că avem o arie foarte mare de răspândire a produsului, îl inovăm mereu, aşa cum am creat colecţia de copii, pe care nu am avut-o în primii ani, am lansat colecţia pentru copii în 2021“, spune el, care adaugă că există lansări de produse noi în fiecare săptămână.

Răzvan Petrescu mai spune că extinderea tot mai mare a brandului în ţările europene nu va aduce schimbări majore în linia vestimentară a Made by Society.

Compania care administrează brandul Made by Society a avut, anul trecut, afaceri de 71 milioane lei, în creştere cu 25% faţă de anul anterior, potrivit datelor Ministerului de Finanţe.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mircea Oprea: Cauze nobile servite prost

Marţi, 27 Februarie 2024
44

Proiectul ”Eminescu - o cultură, o rută”, împărțit cu orașul Bălți, ar fi avut menirea dezvoltării ”structurii turistice cu un nou traseu turistic cultural transfrontal...

Autoritățile locale din Coșula, evaluate în privința modului de gestionare a unei situații de urgență

Marţi, 27 Februarie 2024
60

Un nou exercițiu de verificare a modului de gestionare a unei situații de urgență de către autoritățile locale, până la sosirea pompierilor militari, s-a desfășurat, astăzi, la Coșul...

Botoșaniul are mai mulți șomeri decât luna trecută: aproape 1000 de botoșăneni de peste 55 de ani nu au un loc de muncă!

Marţi, 27 Februarie 2024
60

 La sfârșitul lunii ianuarie 2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani erau înregistrați 3.792 șomeri( din care 1.799 femei), r...