Poşta Română va începe să distribuie, de la 1 februarie, cardurile de energie

Poşta Română va începe să distribuie, de la 1 februarie, cardurile de energie acordate de Guvern persoanelor cu venituri reduse, pentru plata facturilor la electricitate şi la încălzirea locuinţelor.

Dacă pentru cei care locuiesc la casă, condiţiile de utilizare a acestui ajutor sunt mai simple, în cazul celor de la bloc, procedura este mai complicată, scrie Radioiași.ro.

Cei 1.400 de lei vor fi daţi în două tranşe de 700 de lei, sub forma unui card de energie.

 

Un document care însă nu conţine bani precum un card bancar, ci este doar o dovadă că ai dreptul la acest ajutor. Cardul de energie va fi distribuit în luna februarie de către Poşta Română, care şi-a reconfigurat personalul şi aparatura pentru a face faţă proiectului care are în vizor câteva milioane bune de români.

„Odată ce aceste persoane primesc cardul de energie, vor putea să vină fie în oficiile poştale şi să îşi plătească factura, fie, ca să venim în ajutorul beneficiarilor, vom dota poştaşii să încaseze aceste facturi şi la oameni acasă”, a precizat Valentin Ștefan, directorul Poștei Române.

Dar asta doar pentru cei care locuiesc la casă. Pentru cei care locuiesc la bloc, lucrurile se complică.

„De fapt, se complică pentru administratorul asociaţiei de locatari, pentru că el, în cazul facturii la termie centralizată, plăteşte în relaţia cu furnizorul o singură factură pentru întreg blocul, nu pentru fiecare apartament. Aşa că, în acest caz, asociaţia primeşte de la poştă un document în plus pentru fiecare apartament, unde există beneficiari ai ajutorului de 1.400 de lei, un certificat de validare. În baza acestor certificate se întocmeşte apoi factura generală care va fi dusă la poştă. Din cauza acestor complicaţii, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari solicită Guvernului să simplifice modalitatea de acordare a ajutorului”, a mai adăugat acesta.

Preşedintele Asociaţiei de Proprietari din România, Radu Opaina, spune că, spre exemplu, una din modalităţi ar fi aceea de a oferi acest ajutor asemănător tichetelor de masă sau a voucherelor valorice.

„Venea cu tichetul la administrator, primea administratorul tichetul, îl dădea mai departe la furnizori. Şi a doua modalitate mai simplă, prin mandat poştal. Să se ducă cu mandat poştal la fiecare beneficiar şi să dea banii. Şi cu banii ăia, omul îşi plătea nevoile, nu? Că pentru asta sunt banii ăia, nu sunt pentru altceva”, a completat Radu Opaina, președintele Asociației de Proprietari din România.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Muncă, pasiune, dedicare și un nou obiectiv pentru Ioana Miron: “Clar vreau să particip și să iau o medalie”! (Video)

astăzi, 20:49

Halterofila Ioana Miron este una dintre sportivele de mare perspectivă ale Clubului Steaua. În vârstă de 20 de ani, Ioana are deja un palmares bogat în competițiile internațional...

Planul Armatei pentru recrutare: voluntari atraşi cu 27.000 de lei!

astăzi, 20:10

România pregătește o nouă inițiativă legislativă menită să consolideze capacitatea militară a țării prin atragerea de militari voluntari. În contextul creșterii nevoii de perso...

Conferința de închidere a proiectului privind „Consolidarea și restaurarea Teatrului Mihai Eminescu”! (Foto)

astăzi, 19:20

Joi, 15 mai, la Primăria Municipiului Botoșani a avut loc conferința de închidere a proiectului privind „Consolidarea și restaurarea Teatrului Mihai Eminescu”. În prezen...