Oficial: Cei care obțin venituri din chirii nu mai trebuie să înregistreze contractele la Fisc

Oficial: Cei care obțin venituri din chirii nu mai trebuie să înregistreze contractele la Fisc
În contextul în care veniturile din chirii se pot declara printr-un nou mecanism fiscal și folosind o nouă declarație, normele Codului fiscal au fost modificate recent, potrivit unui document apărut în Monitorul Oficial, astfel încât să dispară cerința înregistrării la Fisc a contractelor de închiriere din care rezultă veniturile impozabile.
 
Necesitatea de a duce contractele la organul fiscal a dispărut din normele Codului fiscal, după ce vineri a fost publicată în Monitorul Oficial Hotărârea Guvernului nr. 354/2018. Actul normativ a modificat normele Codului fiscal chiar în ziua apariției sale în Monitor.
 
Concret, arata Avocatnet.ro, în normele Codului fiscal nu se mai regăsește obligația de a duce contractul de închiriere la Fisc în 30 de zile de la încheiere. "Contribuabilii care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor din patrimoniul personal au obligaţia depunerii la organul fiscal competent a declaraţiei pe fiecare sursă de realizare a venitului, în termen de 30 de zile de la încheierea contractului", prevăd acum normele.
 
Înainte de modificările operate prin HG nr. 354/2018, era precizată și obligația depunerii contractelor la Fisc. "Contribuabilii care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor din patrimoniul personal au obligația depunerii la organul fiscal competent a declarației privind venitul estimat/norma de venit pe fiecare sursă de realizare a venitului, odată cu înregistrarea contractului de cedare a folosinței bunurilor, în termen de 30 de zile de la încheierea acestuia", scria în norme până de curând.
 
Prin urmare, obligația de a depune declarația unică pentru persoanele fizice trebuie îndeplinită în termenul de 30 de zile de la încheierea contractului. Cei care și-au mai declarat până acum veniturile din chirii la Fisc știu că se foloseau de formularul 220 (declarația privind venitul estimat/norma de venit), doar că aceasta nu mai e folosită în prezent, de când a intrat în vigoare obligația de a depune declarația fiscală unică.
 
Modificarea normelor Codului fiscal era absolut necesară, având în vedere toate schimbările care s-au făcut la Codul fiscal în aceste ultime luni - normele Codului nu se mai corelau cu noile prevederi, incheie sursa citata.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...