Microgranturile de 2.000 de euro pentru IMM-uri, PFA-uri si ONG-uri, din nou active de la 25 octombrie

Microgranturile de 2.000 de euro pentru IMM-uri, PFA-uri si ONG-uri, din nou active de la 25 octombrie

Măsura 1 – microgranturi va fi relansată chiar din luna octombrie, a anunțat Ministerul Econonomiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT). Această măsură va fi reluată la 25 octombrie, iar solicitanții pot demara preînscrierea în aplicație încă din data de 18 octombrie.

Conform anunțului Ministerului Econonomiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT), Măsura 1 “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” din cadrul schemei de ajutor de stat instituite prin ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, cu completările și modificările ulterioare, va fi relansată în data de 25 octombrie 2021, ora 10:00.

Important de menționat este că preînscrierea pe platforma specială va putea începe din data de 18 octombrie.

Practic, explică MEAT, din data de 18 octombrie 2021, aplicația va permite crearea profilului, user-ului și parolei, pentru noile categorii de beneficiari.

Aceștia vor înregistra cu semnătură electronică atât datele reprezentantului legal/împuternicit, cât și datele firmei înființate în anul 2019/II/IF/profesii liberale.

Se vor putea înregistra și ceilalți aplicanți elibili care nu aveau cont pe platforma electronică.

Fiecare beneficiar în parte al Măsurii 1 – microgranturi, va putea obține 2.000 de euro finanțare.

Iată și condițiile de eligibilitate:

Devin eligibili și beneficiarii din categoria Întreprinderilor Individuale și a Întreprinderilor Familiale, cu activitate economică în unul din domeniile prevăzute în Anexa nr. 1 la OUG 130/2020.

De asemenea, devin eligibili și beneficiarii din categoria profesioniștilor, definiți și reglementați de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicata, cu modificările ulterioare, care desfășoară profesii liberale reglementate prin acte cu putere de lege.

Ministerul Econonomiei, Antreprenoriatului și Turismului a mai transmis solicitanților că procedura de implementare a Măsurii 1 “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile”, care reprezintă ghidul aplicantului, se află în prezent la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), pentru obținerea avizului final premergător aprobării și publicării în Monitorul Oficial al României.

Conform MEAT, după obținerea avizului de la MIPE, MEAT va transmite procedura spre publicare în Monitorul Oficial. În același timp, până la data de 18 octombrie 2021 aplicația creată de STS va fi testată, astfel încât să răspundă tuturor cerințelor în momentul lansării.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Plafonarea și compensarea ar urma să mențină prețurile la energie la nivelul celor din iarna trecută

Marţi, 26 Octombrie 2021
172

Plafonarea și compensarea duce prețurile la energie din această iarnă nivelul anului 2020, sau cel puțin asta anunță oficialii din Ministerul Economiei.Ministrul Virgil Popescu susține as...

Suntem pe locul doi în Uniunea Europeană la creșterea prețurilor la combustibili

Marţi, 26 Octombrie 2021
201

România s-a aflat în septembrie 2021 pe locul doi în UE la creșterea prețurilor la combustibili, înregistrând un avans de 29%, imediat după Luxembourg, aflat pe 1, cu ...

Pasagerii care pleacă de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” de la Salcea trebuie să se prezinte cu 3 ore înainte de zbor

Marţi, 26 Octombrie 2021
573

Conducerea Aeroportului „Ștefan cel Mare” de la Salcea recomandă pasagerilor să se prezinte la aeroport cu 3 ore înaintea zborului, inclusiv celor care au făcut check-in-ul onlin...