Astăzi, START pentru solicitarea microgranturilor de până la 2.000 de euro

Astăzi, START pentru solicitarea microgranturilor de până la 2.000 de euro

Astăzi se dă startul preînscrierilor pentru solicitarea microgranturilor de până la 2.000 de euro. Până pe 24 octombrie, cei care nu aveau deja cont în aplicația ministerului și-l pot face pentru a putea să se înscrie, începând cu 25 octombrie, pentru solicitarea ajutorului de stat.

Procedura este similară sesiunii precedente, iar numărul estimat de beneficiari este de 50.000.

Conform celor de la Ministerul Economiei, valoarea fondurilor puse la dispoziție ar putea ajuta circa 50.000 de beneficiari să primească aceste microgranturi, relatează avocatnet.ro.

Este vorba de IMM-uri (fără salariați la 31 decembrie 2019, conform situațiilor financiare), PFA-uri și II/IF-uri, precum și alți profesioniști care desfășoară profesii liberale (contabili, avocați, de pildă) și ONG-uri cu activitare economică într-unul dintre domeniile din anexa nr. 1 a OUG nr. 130/2020.

De asemenea, sunt listate și PFA/CMI-urile care au fost implicate în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19, care nu au beneficiat de stimulentul medical acordat în baza OUG nr. 43/2020.

Preînscrierea începe azi și se termină pe 24 octombrie, iar înscrierea propriu-zisă începe pe 25 octombrie și se termină pe 23 noiembrie.

 

Spune-ne opinia ta