Ironia sorții în România: platforma online care repornește economia este blocată!

Ironia sorții în România: platforma online care repornește economia este blocată!

La omul sărac, nici boii nu trag, spune o vorbă din popor iar realitatea din România tinde să le dea dreptate bătrânilor noștri.

Platforma IMM Invest, unde companiile pot accesa credite garantate, inaugurată vineri dimineață de ministrul Finanțelor, ca parte a planului de repornire a economiei, nu funcționează. După o oră și jumătate de la lansare, platforma încă nu putea fi accesată.

Oamenii au încercat minute în șir să facă înscrierile pentru capital de lucru garantat de stat IMM Invest, dar aceasta nu funcționa.

În aceste condiții, directorul FNGCIMM a făcut apel la antreprenori să nu mai intre în număr mare pe aplicație în același moment pentru a nu se bloca.

„Intră 150 de solicitanți pe secundă”, a spus el, la 20 de minute după începerea sesiunii. Nancu a făcut acest apel într-o sesiune Live pe Facebook pe pagina Consilului Național al IMM după ce mulți antreprenori s-au plâns că nu mai funcționează site-ul.

Peste 40.000 de intreprinderi mici si mijlocii sunt așteptate să se înscrie în Programul guvernamental IMM INVEST ROMÂNIA. Potențialii beneficiari își vor putea asigura lichiditatile pentru derularea activității curente sau pentru investiții, prin accesarea de finanțări garantate.

În primele 5 minute de când s-a deschis, aplicația era solicitată în proporție de 75%, potrivit lui Dumitru Nancu, șeful FNGCIMM.

22 de bănci s-au înscris pentru a acorda credite în program, a mai spus el. Aplicația permite alegerea unui singur finanțator, iar dacă IMM-ul este respins la finanțare, acesta mai are la dispoziție 2 opțiuni din rândul băncilor.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume!

astăzi, 15:40
123

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...

Tânăr prins beat la volan în Sâmbăta Mare, polițiștii au întocmit dosar penal!

astăzi, 15:23
43

În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 3:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit pentru control, pe o stradă din municipiul Dorohoi, un autoturism condus d...

Botoșănean băgat în închisoare pentru o infracțiune săvârșită în urmă cu patru ani!

astăzi, 13:20
94

În cursul zilei de vineri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au identificat un bărbat de 40 de ani, din orașul Ștefănești, pe numele căruia era emis un mandat de ex...