Guvernul reintroduce șomajul tehnic pentru angajații afectați de pandemia de Covid-19

Guvernul va acorda în anul 2022, din nou, șomajul tehnic pentru persoanele care au fost afectate la locul de muncă din cauza pandemiei de Covid-19, scrie Protv.ro.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri, 19 ianuarie, la începutul ședinței de Guvern, că este vorba despre acordarea unei indemnizații în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat.

„Astăzi, în ședința de Guvern vom adopta o Ordonanță de Urgență prin care vom reintroduce acordarea șomajului tehnic și reglementarea de noi măsuri de protecție socială pentru angajați, astfel încât să asigurăm păstrarea locurilor de muncă și desigur susținerea unor sectoare economice. Această măsură se introduce în contextul interzicerii și suspendării sau limitării activităților economice din cauza epidemiei de COVID-19. Practic, vorbim de acordarea unei indemnizații în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022”, a declarat Nicolae Ciucă pentru știrileprotv.ro.

Premierul Nicolae Ciucă a precizat că acest tip de ajutor - respectiv șomajul tehnic - va fi acordat din bugetul asigurărilor de șomaj până la 31 martie 2022.

Șomajul tehnic a fost una dintre primele măsuri pe care Guvernul le-a adoptat în 2020, la începutul pandemiei, pentru a proteja angajații și angajatorii, a precizat Executivul, într-un comunicat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cîmpeanu: „Vom face ca opţiunea de a lucra şi studia în România să rămână o alternativă viabilă pentru fiecare student”

astăzi, 14:53
12

Opţiunea de rămâne în România pentru a lucra şi studia trebuie să rămână o alternativă viabilă pentru fiecare student, a afirmat, sâmbătă, ministrul Educaţiei,...

„Cu viața mea apăr viața”, concurs dedicat elevilor de gimnaziu și liceu (fotogalerie)

astăzi, 14:40
18

28 de elevi au participat, sâmbătă, la concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”. Organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Ni...

Atelierele de creație „Simbol și meșteșug în încondeierea ouălor”, ediția a IV-a

astăzi, 10:49
58

Muzeul Județean Botoșani, Secția de Artă Plastică – Etnografie, organizează, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Bucecea, atelierele de creație intitulate „Simbol și meșteș...