Prețul pentru carnea de miel în acel an îi mulțumește numai pe oierii care au reușit să își sincronizeze montele la ovine astfel încât fătările să aibă loc cât mai devreme, iar meii să ajungă la greutatea optimă de 22-24 de kilograme în viu.
Deși sărăbătorile pascale pică devreme în acest an, adică Paștele Catolic pe 1 aprilie și cel Ortodox pe 8 aprilie, oierii pot cere un preț care ajunge și la 15 lei kilogramul de carne în viu tocmai datorită ofertei limitate din piață. Există însă și crescătorii de ovine cu exploatații mari care au prins deja "gustul" exportului și țin animalele pentru vară sau toamnă când pot obține un preț pe măsură.
În Botoșani, kilogramul de carne se vinde cu 11 lei. Fermierii au început discuțiile și cu supermarketurile.
Ionică Nechifor, cunoscut crescător de ovine din rasa Karakul din județul Botoșani, spune că în acest an mieii ajunși la greutatea optimă pentru vânzare sunt foarte puțini ceea ce justifică prețurile care ajung și la 15 lei pe kilogram, aproape dublu față de cele din 2017. În Botoșani însă, conform site-urilor de vânzări online, prețurile încă nu depășesc 11 lei pe kilogram.
Mai mult, Ionică Nechifor spune că, din informațiile pe care le are, ciobanii care au exploatații mai mari au intrat deja în negocieri cu marile magazine astfel că tradiționala carne de miel va fi găsită și în supermarketuri în perioada pascală. Citeste mai departe pe Agrointel.ro...