În funcţie de condiţiile climatice, de terenurile disponibile, dar mai ales de business-urile care s-au dezvoltat cu precădere în anumite regiuni ale ţării, aprovizionarea cu produse de bază a României este mai dificilă în anumite zone. Există însă judeţe care asigură mare parte din necesarul de consum al întregii ţări.
Astfel, scrie Economica.net, în cazul cărnii de porc, judeţul de unde provine cele mai mari cantităţi de carne este Timiş, reşedinţa gigantului chinez Smithfield. Practic, conform datelor aferente 31 decembrie 2016, din Timiş au pornit anul trecut peste 224.500 de tone de carne de porc în viu, adică aproximatriv 32,5% din producţia totală de carne de porc ce a ajuns anul trecut la aporximativ 693.000 de tone.
În ceea ce priveşte carnea de pasăre, Buzăul este judeţul de unde pleacă în toată ţara cele mai mari cantităţi de carne de pasăre. În "ţara Coco Rico", brand deţinut de grupul Aaylex, cel mai mare pe acest segment din judeţ, s-au produs anul trecut peste 116.000 de tone de carne de pui, adică 20,5% din producţia naţională. Aaylex Prod este şi cea mai mare companie exportatoare de carne din România.
În sectorul laptelui însă, producţie este mai răspândită, astfel că judeţul de unde provine cea mai mare cantitate, Suceava, a livrat anul trecut doar 7,2% din producţia totală naţională, de 2,2 milioane de hectrolitri. Mai mult pe Economica.net...