Cum vei putea cere până la 200.000 de euro pentru o afacere la țară? Iată pașii pe care trebuie să-i parcurgi

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat ieri, în variantă consultativă, ghidul solicitantului însoțit de lista activităților eligibile pentru care antreprenorii vor putea solicita sprijin financiar nerambursabil în anul 2017.

După ce zilele trecute a fost publicată varianta consultativă a ghidului solicitantului, antreprenorii au la dispoziție mai puțin de o lună pentru pregătirea proiectelor prin care pot solicita până la 200.000 de euro pentru afaceri non-agricole în spațiul rural. Domeniile de activitate diversificate și condițiile de eligibilitate foarte permisive fac din acest program una dintre cele mai așteptate măsuri de finanțare ale acestui an.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat anterior, printr-un comunicat de presă, lansarea în cursul lunii aprilie 2017 a submăsurii 6.4 din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), destinată înființării sau dezvoltării unor activități non-agricole în spațiul rural.

Bugetul alocat acestui apel de proiecte este de 35 de milioane de euro, din care se vor acorda finanțări nerambusabile de cel mult 200.000 de euro fiecărui proiect selectat pentru finanțare. Contribuția proprie a antreprenorilor va trebui să fie de 10% sau de 30%, în funcție de domeniul de activitate finanțat.

În cazul în care dorești să accesezi fonduri nerambursabile prin intermediul acestei linii de finanțare, îți explicăm în continuare ce ai de făcut.

Verifică cerințele de participare

Ghidul solicitantului publicat ieri în variantă consultativă cuprinde toate condițiile în care o întreprindere poate depune un proiect, dar și condițiile în care acesta va fi evaluat. În cadrul PNDR 6.4, proiectele pot fi depuse de următoarele categorii de beneficiari eligibibili:

-persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale sau întreprinderile familiale;
-societățile cu răspundere limitată, sau societățile cu răsundere limitată debutante);
-societățile pe acțiuni;
-societățile agricole sau cooperativele agricole.

Linia de finanțare este deschisă atât microîntreprinderilor, cât și întreprinderilor mici cu activitate în spațiul rural. Aici trebuie subliniat că nu vor fi acceptate proiectele ce se vor implementa în mediul urban. Aceste fonduri pot fi solicitate pentru înființarea unei activități noi, dar și pentru dezvoltarea unei activități cu istoric pe care societatea a desfășurat-o în trecut.

Este necesar ca întreprinderea să îndeplinească și celelalte criterii de eligibilitate:

-să nu aibă datorii restante la bugetul general sau la bugetele locale;
-să nu fie în stare de faliment, insolvență, incapacitate de plată;
-să poată dovedi existența resurselor financiare proprii pentru asigurarea finanțării proiectului în bune condiții, până la încasarea ajutorului nerambursabil.

Află care vor fi activitățile eligibile în 2017

După publicarea listei activităților eligibile în anul 2017, societățile cu istoric sau societățile de tip start-up pot solicita sprijin financiar pentru:

-producția de bunuri, precum sucuri și apă îmbuteliată, articole textile, mase plastice, mobilier etc.;
-activități de servicii: croitorie, tâmplărie, agenții turistice, centre de fotocopiere, întocmirea de lucrări privind cadastrul și instabularea proprietăților etc.;
-activități medicale;
-activități sanitar-veterinare;
-pensiuni agroturistice;
-activități meșteșugărești: olărit, prelucrarea pietrei și a lemnului, țesut etc.;
-activități de IT: realizare de site-uri web, realizarea de software, gestionarea unor platforme web;
-industrii creative: producție de săpun „hand-made”, creație artistică, tipografii etc. Citeste complet pe avocatnet.ro...

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Restricții de apă în sute de localități din țară, printre care șapte orașe, inclusv Dorohoi. Oficialii Apelor Române fac apel la populaţie

Monday, 5 August 2024

„În prezent, coeficientul de umplere în cele 40 de lacuri de acumulare este de 78,59% (în scădere faţă de săptămâna trecută când era de 79,77%). Menţinem &ic...

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Sunday, 7 July 2019

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019. ...

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Sunday, 7 July 2019

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety.   Sursa: News.ro Citeste mai mult AICI