Cum ceri despăgubiri în 2017 dacă ţi se ard electrocasnicele din cauza supratensiunilor?

Cum ceri despăgubiri în 2017 dacă ţi se ard electrocasnicele din cauza supratensiunilor?

   FOTO: cugetliber.ro

La cerere, cetăţenii au dreptul să primească despăgubiri dacă aparatele electrocasnice li se strică din cauza supratensiunilor accidentale ale reţelei, aşa cum prevede legislaţia în vigoare. În acest sens, vă prezentăm astăzi regulile de urmat pentru solicitarea compensării daunelor, așa cum au fost stabilite de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Clienţii casnici sunt îndreptăţiţi să primească despăgubiri atunci când electrocasnicele acestora se strică din cauza supratensiunilor accidentale, este precizat în Regulamentul de furnizare a energiei electrice, care a fost aprobat prin Ordinul ANRE nr. 64/2014.

În acest sens, au fost stabilite şi condiţiile în care se pot acorda despăgubirile. Acestea sunt incluse în Ordinul ANRE nr. 177/2015 pentru aprobarea Procedurii privind acordarea despăgubirilor clienţilor casnici pentru receptoarele electrocasnice deteriorate ca efect al unor supratensiuni accidentale produse din culpa operatorului de reţea, care se aplică de la finele anului 2015.

"Prezenta procedură stabileşte modul de soluţionare a cererilor de acordare a despăgubirilor în cazul deteriorării receptoarelor electrocasnice ca efect al unor supratensiuni accidentale produse din culpa operatorului de reţea, condiţiile de acordare şi modul de calcul al despăgubirilor acordate", scrie în documentul menţionat.

Atenţie! Compensarea în bani se face pentru orice bun de larg consum pentru uzul gospodăresc alimentat cu energie electrică (la tensiuni de 230V/400V). Singurele excepţii sunt lămpile electrice şi receptoarele electrotermice care nu conţin componente electronice.

Despăgubirile se dau în baza unor documente justificative

Despăgubirile sunt acordate de operatorul de reţea direct clienţilor casnici sau prin intermediul furnizorului de energie electrică, după caz, potrivit Ordinului ANRE nr. 177/2015. Acest lucru este posibil doar dacă operatorul de reţea, în urma unei investigaţii proprii, constată stricăciunile şi vina sa pentru producerea acestora. Mai departe pe avocatnet.ro...

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...