Contribuţiile sociale scad de anul viitor la 35%. Netul angajatului va creşte cu aproximativ 15%

Contribuţiile sociale scad de anul viitor la 35%. Netul angajatului va creşte cu aproximativ 15%

   Foto: economica.net

Contribuţiile sociale scad de anul viitor de la 39,5% la 35%, iar netul angajatului va creşte cu aproximativ 15%, a declarat, luni, la TVR1, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia Olguţa Vasilescu.

'Dacă veţi citi cu atenţie programul de guvernare veţi vedea că din 39,5% contribuţii se va ajunge anul viitor la 35%, deci contribuţiile scad de anul viitor. La ora actuală pentru salariul minim pe economie de 1.450 de lei, de fapt angajatorul plăteşte 1.750 de lei, iar angajatului îi revine în mână aproximativ 1.050 de lei. În aceste condiţii, dacă angajatorul rămâne să dea aceeaşi bani de 1.750 de lei, începând de anul viitor netul angajatului va creşte cu aproximativ 15%, deci pe aceeaşi bani pe care angajatorul îi dă acum', a precizat Olguţa Vasilescu.

Aceasta a precizat că maniera de plată a contribuţiilor se va schimba pentru că în prezent sunt foarte mulţi angajatori care nu plătesc asigurările sociale ale angajaţilor.

'Schimbăm maniera în care plătim pentru că, din păcate, sunt foarte mulţi angajatori care nu plătesc asigurările sociale ale dvs. De exemplu, vă angajaţi mâine într-o firmă şi vă treziţi în situaţia în care angajatorul poate să nu vă plătească contribuţiile - acum stopajul la sursă nu mai este pedepsit penal. Sunt situaţii în care foarte mulţi dintre angajaţi şi aici o să vedeţi iarăşi o schimbare de optică inclusiv pe ceea ce înseamnă modificarea legislaţiei: nu mai tolerăm sub nicio formă munca la negru sau munca la gri', a explicat ministrul Muncii, conform Economica.net.

De asemenea, Vasilescu susţine că prin noile modificări nu se doreşte creşterea ajutoarelor sociale, ci dimpotrivă se oferă mai multe posibilităţi pentru angajarea oamenilor, dar şi posibilitatea ca angajatorul să fie corect.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...