Ai luat sau ai dat teren în arendă? Iată PREȚURILE produselor agricole care se iau în calcul la plată!

Ai luat sau ai dat teren în arendă? Iată PREȚURILE produselor agricole care se iau în calcul la plată!

   Foto: Agrointel.ro

Preţurile medii ale produselor agricole pe baza cărora se evaluează impozitele în lei asupra veniturilor exprimate în natură obţinute din arendarea bunurilor agricole sunt uşor mai mici în 2017 decât cele din anul trecut, arată datele dintr-un centralizator al ANAF.

Potrivit Codului Fiscal, arată Agrointel.ro, în cazul în care arenda se exprimă în natură evaluarea în lei se face pe baza preţurilor medii ale produselor agricole.

Aceste preţuri sunt stabilite prin hotărâri ale consiliilor judeţene, ca urmare a propunerilor direcţiilor teritoriale de specialitate ale Ministerului Agriculturii. La nivelul fiecărul judeţ, Consiliile Judeţene stabilesc, astfel, preţurile-bareme pe baza cărora se calculează impozitele pe veniturile obţinute din arenda plătită în natură şi le comunică Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Un centralizator pe 2017 al acestor preţuri, întocmit de ANAF, arată că acum baremele respective sunt uşor mai mici, cu până la 50 de lei pe tonă, faţă de cele consemnate în 2016.

Iată care sunt preţurile-bareme stabilite de către Consiliile Judeţene pentru calculul impozitului pe arendă în 2017:

Pentru gâu, maximele – de peste 600 de lei/tona – se regăsesc în Bistriţa-Năsăud, Dâmboviţa, Teleorman şi Tulcea, iar minimele – sub 500 de lei/tona – sunt întâlnite în Olt, Sălaj, Timiş, Botoşani şi Buzău.

Pentru porumb, maximele – de peste 600 de lei/tona – se regăsesc în Dâmboviţa, Giurgiu, Bistriţa-Năsăud şi Tulcea, iar minimele – sub 500 de lei/tona – sunt întâlnite în Botoşani, Buzău, Cluj, Dolj şi Sălaj.

Pentru floarea-soarelui, maximele – de peste 1.300 de lei/tona – se regăsesc în Constanţa, Ialomiţa, Dâmboviţa, Iaşi, Tulcea şi Teleorman, iar minimele – sub 1.200 de lei/tona – sunt întâlnite în Brăila, Buzău, Timiş, Olt, Argeş şi Cluj.

Pentru rapiţă, maximele – de peste 1.400 de lei/tona – se regăsesc în Tulcea, Vaslui, Ialomiţa şi Bâmboviţa, iar minimele – sub 1.100 de lei/tona – sunt întâlnite în Argeş, Timiş, Buzău şi Brăila.

Centralizatorul ANAF cu preţurile-bareme pe judeţe la produsele agricole poate fi consultat aici: www.static.anaf.ro,

Pentru județul Botoșani, vedeti aici PRETURILE MEDII ALE PRODUSELOR AGRICOLE PENTRU ANUL 20I7

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Restricții de apă în sute de localități din țară, printre care șapte orașe, inclusv Dorohoi. Oficialii Apelor Române fac apel la populaţie

Monday, 5 August 2024

„În prezent, coeficientul de umplere în cele 40 de lacuri de acumulare este de 78,59% (în scădere faţă de săptămâna trecută când era de 79,77%). Menţinem &ic...

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Sunday, 7 July 2019

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019. ...

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Sunday, 7 July 2019

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety.   Sursa: News.ro Citeste mai mult AICI