Mai sunt câteva zile de post și nu mai găsești soluții pentru masa familiei? Ciupercile sunt "carnea" Postului, iar o mâncărică la cuptor cu ciuperci şi cu mămăliguţă este o alternativă delicioasă la musacaua de cartofi.
Ingrediente:
- 400 grame de ciuperci
- 2 cepe
- 100 ml ulei
- 200 gr mălai grişat
- 1 legătură de mărar
- sare şi piper.
Mod de preparare:
1. Ciupercile curăţate şi spălate se taie lamele.
2. Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit. Când ceapa devine sticloasă, se adaugă ciupercile, sare şi piperul şi se căleşte pentru 7-8 minute. Tigaia se ia de pe foc şi se adaugă mărarul, tocat fin.
3. Se prepară o mămăliguţă moale.
4. Se unge o tavă cu ulei, eventual cu uleiul rămas de la călire, şi se aşterne un strat de mămăligă, apoi unul de amestecul de ciuperci şi se continuă până când se termină ingredientele.
5. Tava se dă la cuptor, la foc potrivit, timp de o jumătate de oră.
6. Se serveşte caldă, cu murături.