Ziua Internațională a Muzeelor, marcată la Memorialul Ipotești: Ioan Zobu – expoziție de sculptură

Ziua Internațională a Muzeelor, marcată la Memorialul Ipotești: Ioan Zobu – expoziție de sculptură

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” va expune, în perioada 18 mai – 13 iunie 2021, în Sala de expoziții „Horia Bernea”, lucrările artistului Ioan Zobu.

Vernisarea expoziției va avea loc în data de 18 mai 2021, la ora 11.00, fiind prilejuită și de Ziua Internațională a Muzeelor.

În deschiderea expoziției, tânărul chitarist Andrei Pițu, premiant al numeroaselor concursuri naționale și internaționale, va susține un minirecital de muzica clasică.

Responsabil de proiect este muzeograful Magda Atănăsoie.

Intrarea este gratuită.

Originar din Botoșani, absolvent al Școlii Populare de Artă – secția Sculptură (în anul 1978), artistul participă în perioada 1974-1984 la multe expoziții de grup și personale, apoi, timp de 30 de ani, creează numeroase lucrări din lemn, fără însă a le expune.

Anul 2018  reprezintă o revenire în forță a sculptorului, pentru cei ce apreciază sculptura în lemn, artistul începând anul cu două expoziții personale: la Ateneul din Iași și la Galeriile Traian din Iași.

Creațiile sale sunt strâns legate de anumite momente din viață, fiecare lucrare în parte a apărut când a vrut ea și a cuprins cât a putut de bine o părticică din vibrația ce l-a tulburat pe artist, căpătând forma și fața momentului respectiv.

Cu teme diferite, fiecare lucrare are un mesaj izvorât din frumusețea și sensibilitatea gândurilor celui care le-a creat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Disconfortul olfactiv a adus unui agent economic din Botoșani o amendă de 5000 lei

Sâmbătă, 31 Iulie 2021
1357

Urmarea unei sesizări privind disconfortul olfactiv generat de desfășurarea activității de gravură, o echipă de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Botoșani  a constatat că operatorul e...

De la 1 august concediul medical se acordă în două etape

Sâmbătă, 31 Iulie 2021
1045

O serie de noi reglementări referitoare la modul de acordare a concediilor medicale va intra în vigoare începând cu data de 1 august 2021, prin punerea în aplicare a Ordinului...

Noua casă parohială de la Călinești, sfințită sâmbătă de un sobor de preoți

Sâmbătă, 31 Iulie 2021
957

Momente pline de emoţie, dar şi de bucurie în Parohia "Sfântul Nicolae" Călinești (Bucecea) unde, sâmbătă după-amiază, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșănean...