Ziua Internațională a Muzeelor, marcată la Memorialul Ipotești: Ioan Zobu – expoziție de sculptură

Ziua Internațională a Muzeelor, marcată la Memorialul Ipotești: Ioan Zobu – expoziție de sculptură

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” va expune, în perioada 18 mai – 13 iunie 2021, în Sala de expoziții „Horia Bernea”, lucrările artistului Ioan Zobu.

Vernisarea expoziției va avea loc în data de 18 mai 2021, la ora 11.00, fiind prilejuită și de Ziua Internațională a Muzeelor.

În deschiderea expoziției, tânărul chitarist Andrei Pițu, premiant al numeroaselor concursuri naționale și internaționale, va susține un minirecital de muzica clasică.

Responsabil de proiect este muzeograful Magda Atănăsoie.

Intrarea este gratuită.

Originar din Botoșani, absolvent al Școlii Populare de Artă – secția Sculptură (în anul 1978), artistul participă în perioada 1974-1984 la multe expoziții de grup și personale, apoi, timp de 30 de ani, creează numeroase lucrări din lemn, fără însă a le expune.

Anul 2018  reprezintă o revenire în forță a sculptorului, pentru cei ce apreciază sculptura în lemn, artistul începând anul cu două expoziții personale: la Ateneul din Iași și la Galeriile Traian din Iași.

Creațiile sale sunt strâns legate de anumite momente din viață, fiecare lucrare în parte a apărut când a vrut ea și a cuprins cât a putut de bine o părticică din vibrația ce l-a tulburat pe artist, căpătând forma și fața momentului respectiv.

Cu teme diferite, fiecare lucrare are un mesaj izvorât din frumusețea și sensibilitatea gândurilor celui care le-a creat.

 

Spune-ne opinia ta