Au început înscrierile pentru Concursul Național de Poezie și Interpretare Critică a Operei Eminesciene „Porni Luceafărul...”

Au început înscrierile pentru Concursul Național de Poezie și Interpretare Critică a Operei Eminesciene „Porni Luceafărul...”

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani, organizează în perioada 11 – 13 iunie 2021, Concursul Național de Poezie și Interpretare Critică a Operei Eminesciene „Porni Luceafărul...”, ediția a XL-a.

Concursul își propune să descopere și să promoveze noi talente poetice și critice și se adresează poeților și criticilor literari care nu au debutat în volum și care nu au depășit vârsta de 40 de ani, calculată la data de 11 iunie 2021.

Concursul are trei secțiuni:

1) Carte publicată – debut editorial: se va trimite prin poștă exemplare din cartea de poezie apărută în intervalul 10 mai 2020 – 10 mai 2021, alături de fișa de înscriere. Se va trimite cartea în format electronic și pe email.

2) Poezie în manuscris (nepublicată) – Se va trimite textul poetic prin email, într-un document Word, care va cuprinde cel mult 40 de poezii semnate cu un motto, alături de fișa de înscriere. Toți poeții selectați pentru premii vor apărea în antologia editată de instituția organizatoare, care va apărea la următoarea ediție a concursului.

3) Interpretare critică a operei eminesciene: se va trimite prin email un eseu de cel mult 15 pagini într-un document Word, semnat cu un motto, alături de fișa de înscriere. Eseurile premiate vor fi publicate în antologia editată de instituția organizatoare, care va apărea la următoarea ediție a concursului.

Lucrările vor fi evaluate de un juriu de specialitate. Festivitatea de premiere va avea loc la Joldești, în ziua de 13 iunie 2021.

Lucrările vor fi trimise până la data de 1 iunie 2021, pe adresa de email literatura@centrulcreatieibt.ro sau la adresa Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, str. Unirii nr.10, Botoșani.

Mai multe informații puteți obține accesând următorul link: https://www.facebook.com/events/2642922802596858/

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Spectacol pentru cei mici, în această săptămână, la Teatrul „Vasilache”

astăzi, 12:56
125

În cursul acestei săptămâni, actorii Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache” invită publicul la vizionarea spectacolului „Motanul încălțat”, după...

ANM: Informare meteo de vreme deosebit de rece. Ninsori și lapoviță la munte

astăzi, 12:07
575

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o noua atenționare meteorologică de vreme deosebit de rece și intensificări ale vântului.Conform specialiștilor, &icir...

(Foto) Pompierii botoșăneni s-au mobilizat pentru a dona sânge

astăzi, 11:49
161

În fiecare clipă, viața cuiva depinde de o picătură de sânge. Iar speranța vine, uneori, de la oameni pe care nu îi cunoști, dar care vor să ajute fără să aștepte nimic &i...