„Zeul Măcelului”, un spectacol ce prezintă tipologiile oamenilor din zilele noastre

„Zeul Măcelului”, un spectacol ce prezintă tipologiile oamenilor din zilele noastre

Și duminica este zi de teatru. Pe 23 ianuarie, de la ora 18:00, se va juca spectacolul „Zeul Măcelului”, în regia lui Erwin Șimșensohn.

„Zeul Măcelului” prezintă o întâmplare obișnuită a zilelor noastre, un scenariu pe care cu siguranță toate familiile din România îl cunosc și chiar i-au fost protagoniști, o felie de realitate pură, care dezvăluie însă angoase, frustrări, diferențe sociale și moduri de abordare a vieții cotidiene. Familia lui Ferdinand, burghez-elitistă, centrată pe carieră versus familia lui Bruno, mic-burgheză cu porniri intelectuale, axată mai mult pe viața de familie și educația copiilor. Umorul explodează prin fisurile apărute în pojghița bunului simț, o mască a tuturor problemelor interioare. Probleme mărunte dar ascuțite ale cotidianului apar pe scenă și sunt tratate cu umor, dar și profunzime. Cum era de așteptat, „Zeul măcelului” pune stăpânire pe discuția inițial dominată de formalism, bun-simț bine ambalat și o aparentă bună-voință.  Simbolistica abundă, iar sub aparența civilizației occidentale se ascunde uneori rasismul și prejudecățile vechi de secole. Un spectacol la care cu siguranță nimeni nu poate să rămână indiferent.

Regia este semnată de către Erwin Șimșensohn și scenografia realizată de Mihai Pastramagiu.

Din distribuție fac parte Daniela Bucătaru, Ioan Crețescu, Gina Pătrașcu-Zamfirache și Valentin Popa.

Prețul unui bilet este de 30 de lei, iar pentru pensionari, elevi și studenți este de 15 lei. Acestea pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, de marți până vineri între orele 08:00 – 21:00, dar și de la Casa Tineretului, de marți până vineri de la ora 12:00 la 16:00, iar sâmbătă și duminică de la ora 16:00 până la ora 18:00.

Dar și on-line https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Unicul centru de servicii gratuite de recuperare neuromotorie din județul Botoșani intră în reabilitare! (foto, video)

astăzi, 13:50
152

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu pentru persoanele cu dizabilități din județul Botoșani intră într-un proces de reabilitare și modernizare, după ani buni ...

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

Marţi, 23 Aprilie 2024
639

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
608

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...