Weekend cu teatru. Se joacă „Întoarcerea de acasă” și „Îmbătați de dragoste”

Weekend cu teatru. Se joacă „Întoarcerea de acasă” și „Îmbătați de dragoste”

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani invită în acest final de săptămână, iubitorii de artă teatrală, la spectacolele „Întoarcerea de acasă” de Ștefan Caraman și „Îmbătați de dragoste” după Pierre de Marivaux.

Sâmbătă, de la ora 19:00, se va juca „Întoarcerea de acasă” de Ștefan Caraman la Cinematograful „Unirea”, care nu este recomandat minorilor.

Din distribuția spectacolului face parte Andreea Moțcu. Regia artistică este semnată de Silvia Răileanu, scenografia de Mihai Pastramagiu și vocea autorului este redată de Bogdan Horga.

Dacă ne deosebește ceva ca oameni, acel „ceva” este curajul! Curajul de a povesti, de a împărtăși… exact așa cum ai devenit după întâmplări sau întâlniri mai mult sau mai puțin fericite… Curajul de a-ți trăi viața, până la urmă, frumoasă și urâtă în același timp, tandră și cinică… Dar viață!

Duminică, de la ora 18:00, se joacă „Îmbătați de dragoste” după Pierre de Marivaux, la Casa Tineretului de pe Bulevardul „Mihai Eminescu”, din municipiul Botoșani.

Regia artistică și ilustrația muzicală sunt semnate de Alexandru Vasilachi, scenografia de Mihai Pastramagiu, asistentul regizorului este Sorin Ciofu, iar coregrafia este realizată de Victoria Bucun.

Din distribuție fac parte actorii Cezar Amitroaei, Petruț Butuman, Silvia Răileanu, Sorin Ciofu, Lidia Uja și Răzvan Amitroaei.

Să fie adevărat că haina-l face pe om? Se poate interzice dragostea pe motiv de apartenență la paliere sociale diferite? Este loc în suflet și pentru dragoste și pentru rațiune? E adevărat că dragostea-i oarbă și rațiunea rece precum gheața? Veți găsi aceste întrebări nu doar în spectacol, dar și în inimile fiecărui îndrăgostit. Hai să ne îmbătăm de dragoste, de teatru!

Prețul unui bilet este de 30 de lei, iar pentru elevi, studenți și pensionari este de 15 lei. Biletele se pot cumpăra de la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, de marți până vineri între orele 08:00 – 21:00, și de la Casa Tineretului, de marți până vineri în intervalul orar 12:00 – 16:00, iar sâmbăta și duminica de la ora 16:00 la 18:00. Biletele mai pot fi cumpărate și online https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Rezultatele examenului național de bacalaureat, după contestații

Vineri, 1 Iulie 2022
487

La examenul de Bacalaureat, în județul Botoșani au promovat examenul național de bacalaureat 1862 elevi din 2512 prezenți la toate probele examenului național de bacalaureat. Rata de promov...

Termene prelungite pentru constatarea suprafețelor afectate de seceta pedologică

Vineri, 1 Iulie 2022
283

Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice, care stabilește și formularistica necesa...

Polițiștii le-au explicat copiilor cum trebuie să se comporte în trafic și ce înseamnă semnele de circulație pentru pietoni

Vineri, 1 Iulie 2022
333

La data de 25 mai 2022, polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară, împreună cu cei din cadrul Biroului Rutier, au desfășurat o activitate informativ preventivă cu copiii din ...