Uniunea Armenilor, în sărbătoare cu prilejul înființării primei Republici Armene

Uniunea Armenilor, în sărbătoare cu prilejul înființării primei Republici Armene

Uniunea Armenilor din România, prin sucursala din Botoșani, organizează o serie de evenimente prilejuite de sărbătorirea zilei de 28 mai, adică înființarea Primei Republici Armene.

Vineri, de la ora 16:00, la Memorialul Ipotești, în sala „H. Bernea” va avea loc o conferință cu tema „Opera literară – secretul dăinuirii”, la care va participa scriitorul Varujan Vosganian.

Sâmbătă, de la ora 09:30, în Centrul Vechi va fi organizat un tur pietonal în cartierul armenesc împreună cu un ghid autorizat. Cei care vor participa vor putea afla poveștile frumoase ale monumentelor ce au aparținut armenilor botoșăneni.

Tot sâmbătă, doar că de la ora 12:00, la Memorialul Ipotești va fi organizat un show de caricatură comentată cu binecunoscutul caricaturist Costel Pătrășcan. De asemenea, vor participa și doi dintre membrii cotidianului umoristic „Timesnewroman”.

Participanții la ediția a II-a a Festivalului de caricaturi și epigrame „CIK Damadian” vor fi premiați în cadrul acestui eveniment.

Pentru cei interesați va fi asigurat transportul către Memorialul Ipotești cu microbuz din fata hotelului Rapsodia vineri 27 mai, ora 15:00 și sâmbătă 28 mai ora 11:00.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

astăzi, 19:19
303

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

astăzi, 17:18
494

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

astăzi, 15:27
315

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...