Uniunea Armenilor, în sărbătoare cu prilejul înființării primei Republici Armene

Uniunea Armenilor, în sărbătoare cu prilejul înființării primei Republici Armene

Uniunea Armenilor din România, prin sucursala din Botoșani, organizează o serie de evenimente prilejuite de sărbătorirea zilei de 28 mai, adică înființarea Primei Republici Armene.

Vineri, de la ora 16:00, la Memorialul Ipotești, în sala „H. Bernea” va avea loc o conferință cu tema „Opera literară – secretul dăinuirii”, la care va participa scriitorul Varujan Vosganian.

Sâmbătă, de la ora 09:30, în Centrul Vechi va fi organizat un tur pietonal în cartierul armenesc împreună cu un ghid autorizat. Cei care vor participa vor putea afla poveștile frumoase ale monumentelor ce au aparținut armenilor botoșăneni.

Tot sâmbătă, doar că de la ora 12:00, la Memorialul Ipotești va fi organizat un show de caricatură comentată cu binecunoscutul caricaturist Costel Pătrășcan. De asemenea, vor participa și doi dintre membrii cotidianului umoristic „Timesnewroman”.

Participanții la ediția a II-a a Festivalului de caricaturi și epigrame „CIK Damadian” vor fi premiați în cadrul acestui eveniment.

Pentru cei interesați va fi asigurat transportul către Memorialul Ipotești cu microbuz din fata hotelului Rapsodia vineri 27 mai, ora 15:00 și sâmbătă 28 mai ora 11:00.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Rezultatele examenului național de bacalaureat, după contestații

Vineri, 1 Iulie 2022
485

La examenul de Bacalaureat, în județul Botoșani au promovat examenul național de bacalaureat 1862 elevi din 2512 prezenți la toate probele examenului național de bacalaureat. Rata de promov...

Termene prelungite pentru constatarea suprafețelor afectate de seceta pedologică

Vineri, 1 Iulie 2022
282

Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice, care stabilește și formularistica necesa...

Polițiștii le-au explicat copiilor cum trebuie să se comporte în trafic și ce înseamnă semnele de circulație pentru pietoni

Vineri, 1 Iulie 2022
331

La data de 25 mai 2022, polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară, împreună cu cei din cadrul Biroului Rutier, au desfășurat o activitate informativ preventivă cu copiii din ...