Uniunea Armenilor, în sărbătoare cu prilejul înființării primei Republici Armene

Uniunea Armenilor din România, prin sucursala din Botoșani, organizează o serie de evenimente prilejuite de sărbătorirea zilei de 28 mai, adică înființarea Primei Republici Armene.

Vineri, de la ora 16:00, la Memorialul Ipotești, în sala „H. Bernea” va avea loc o conferință cu tema „Opera literară – secretul dăinuirii”, la care va participa scriitorul Varujan Vosganian.

Sâmbătă, de la ora 09:30, în Centrul Vechi va fi organizat un tur pietonal în cartierul armenesc împreună cu un ghid autorizat. Cei care vor participa vor putea afla poveștile frumoase ale monumentelor ce au aparținut armenilor botoșăneni.

Tot sâmbătă, doar că de la ora 12:00, la Memorialul Ipotești va fi organizat un show de caricatură comentată cu binecunoscutul caricaturist Costel Pătrășcan. De asemenea, vor participa și doi dintre membrii cotidianului umoristic „Timesnewroman”.

Participanții la ediția a II-a a Festivalului de caricaturi și epigrame „CIK Damadian” vor fi premiați în cadrul acestui eveniment.

Pentru cei interesați va fi asigurat transportul către Memorialul Ipotești cu microbuz din fata hotelului Rapsodia vineri 27 mai, ora 15:00 și sâmbătă 28 mai ora 11:00.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Congres și Zilele Spitalului Județean „Mavromati”, evenimente propuse de Corneliu Prepeliță! (video)

astăzi, 15:22

Corneliu Prepeliță, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, își propune pentru anul viitor să organizeze un Congres Științific și Zilele Spitalului Județean...

Personalul de la „Mavromati” băgat în ședință de Corneliu Prepeliță! Medic: „Noi suntem aici pentru pacienți” (video)

astăzi, 14:46

Corneliu Prepeliță, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, a informat reprezentanții presei locale că astăzi, 2 octombrie 2024, va avea loc o ședință în ca...

Mesajul unui doctor din Botoșani către managerul de la „Mavromati” cu acte în regulă: „A fost o adevărată problemă” (foto, video)

astăzi, 11:57

Corneliu Prepeliță a venit la conducerea Spitalului Județean „Mavromati” în luna iulie a acestui an, ocupând funcția în baza unui interimat. Marți a fost publicat...