Vineri debutează la Dorohoi a XI-a ediție a Festivalului Tradițiilor Meșteșugărești

La Festivalul de la Dorohoi vor participa anul acesta circa 65 de meșteri populari și artizani din toate zonele țării și din Republica Moldova, unii dintre aceștia pentru prima oară în cel mai nordic municipiu al României.

Primăria Municipiului Dorohoi, Consiliul Local al Municipiului Dorohoi, Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Dorohoi (CNIPT) organizează, în perioada 23-25 august 2024, pe Pietonalul „Grigore Ghica” din centrul Municipiului Dorohoi, cea de-a XI-a ediție a Festivalului Tradițiilor Meșteșugărești.

Deschiderea oficială a Festivalului va avea loc vineri, 23 august, de la ora 11.30, în prezența oficialităților locale, a organizatorilor, a partenerilor, a meșterilor populari invitați, a reprezentanților mass-media și a publicului dorohoian.

Un moment folcloric aparte este prevăzut în aceeași zi, de la ora 18.00, atunci când Fanfara de copii de la Dondușeni (Republica Moldova) și Fanfara „Armonia” din Dorohoi vor aduce în incinta evenimentului acordurile muzicii tradiționale de promenadă.

La Festivalul de la Dorohoi vor participa anul acesta circa 65 de meșteri populari și artizani din toate zonele țării și din Republica Moldova, unii dintre aceștia pentru prima oară în cel mai nordic municipiu al României. Aceștia vor ilustra, inclusiv prin scurte demonstrații, următoarele meșteșuguri: prelucrarea lemnului și a pieilor, ceramică artistică, port popular, confecționarea textilelor și a păpușilor, ouă încondeiate, iconărit și pictură naivă, împletituri, podoabe și bijuterii, artă decorativă, produse culinare tradiționale și leacuri din plante medicinale.

”Festivalul de la Dorohoi, pus sub semnul proverbului „Tot ce-i nou, rar e adevărat. Tot ce-i adevărat, rar e nou”, vizează aceleași obiective pe care le-a ilustrat în deceniul din urmă, anume păstrarea şi valorificarea tradițiilor meșteșugărești străvechi, dar și aducerea în fața publicului a noilor tendințe ce ilustrează acest segment important al civilizației arhaice românești”, a transmis Marcel Lutic, președintele Festivalului Tradițiilor Meșteșugărești.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Psihologul botoșănean Gabriela-Dana Pușcașu, despre gestionarea comportamentului copilului în grup la Conferința ABA!

Tuesday, 17 September 2024

Gabriela-Dana Pușcașu, BCBA și psiholog cu drept de liberă practică în domeniul psihopedagogiei speciale, se va alătura în calitate de speaker cu o temă de interes care vizează ges...

Polițiștii botoșăneni, cu ochii pe cei certați cu regulile: Sunt vizați și cei care apelează nejustificat 112!

Tuesday, 17 September 2024

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...

Doi elevi ai Colegiului „A.T.Laurian” au inițiat un proiect pe tema dezvoltării durabile a orașului Botoșani! (foto)

Tuesday, 17 September 2024

Recent, s-a desfăşurat în aula colegiului Conferinţa publică, în cadrul căreia a avut loc premierea participanţilor la concursul de eseuri şi la concursul de machete „Oraşul ...