Un protopop din Botoșani, distins de IPS Teofan cu cea mai înaltă distincție a Mitropoliei!

Preotul care a păstorit comunitatea până în anul 2022 a primit hirotesia întru iconom stavrofor, iar actualul preot a fost hirotesit întru iconom.

Zi deosebită pentru enoriașii Parohiei Mândrești-Ungureni din județul Botoșani. Sâmbătă, 17 august, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a săvârșit slujba de sfințire a bisericii localității, lăcaș pus sub binecuvântarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie.

Părintele Mitropolit Teofan a oficiat, de la primele ore ale dimineții, slujba de târnosire a bisericii Parohiei Mândrești-Ungureni din județul Botoșani.

Lăcașul de cult, pus sub ocrotirea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, a fost binecuvântat prin stropirea cu apă sfinţită şi prin ungerea zidurilor cu Sfântul şi Marele Mir, iar Sfânta Masă a fost pecetluită și împodobită cu veșminte, conform rânduielilor. După slujba de sfințire, cei pre­zenți au primit binecuvântarea de a se închina în Sfântul Altar.

Totodată, credincioșii s-au rugat la Sfânta Liturghie arhierească săvârșită în aer liber, la un Altar special amenajat în curtea lăcașului de cult.

Spre finalul slujbei, pentru jertfa și strădania de care a dat dovadă, pr. protopop Constantin Macuc, fost paroh al acestei comunități, a primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan cea mai înaltă distincție a mitropoliei, „Crucea Moldavă”.

Totodată, pr. Mihai Axinte, care a păstorit această comunitate până în anul 2022, a primit hirotesia întru iconom stavrofor, iar actualul preot paroh, pr. Cristian Cripner, hirotesia întru iconom.

De asemenea, susținătorii parohiei au primit din partea ierarhului distincții de vrednicie.



 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...