Turneul Stradivarius - Alexandru Tomescu aduce din nou vioara minune la Botoșani: ”Dacă iubire nu e, atunci nici muzica nu-şi mai are rostul”

Este un turneu dedicat muzicii romantice, armoniei, dragostei care animă cele mai frumoase sentimente cunoscute de oameni.

Turneul Internaţional Stradivarius, ajuns în acest an la a XVI-a ediţie, denumit "In the Mood for Love", este o invitaţie adresată publicului la meditaţie, reflecţie şi iubire.

O conexiune în armonie de sunete între vioară şi pian, între muzica marilor compozitori universali şi naţionali, adusă în faţa publicului de violonistul Alexandru Tomescu şi a lui vioară Stradivarius Elder-Voicu, acompaniat de pianista Adela Liculescu.

"De câte ori nu am simţit că în faţa trăirilor noastre cele mai înalte, mai intime, pe scurt - în faţa iubirii adevărate, cuvintele noastre devin neputincioase, incapabile să zugrăvească tot ceea ce simţim? Cred că muzica oferă şi aici un posibil răspuns, un limbaj care se adresează direct sufletului, reuşind să exprime inexprimabilul. Vreau să vă asigur că lucrările pe care vi le propun în programul acestui turneu reprezintă doar o mică parte, chiar una infinitezimală din tot ce înseamnă muzica legată de iubire. De fapt, dacă stau să mă gândesc bine, toată muzica vorbeşte despre iubire, în cele mai spectaculoase şi neaşteptate feluri. Dacă îl pot parafraza pe Marin Preda, dacă iubire nu e, atunci nici muzica nu-şi mai are rostul... Mă simt foarte privilegiat să o am alături de mine în această călătorie muzicală, fascinantă pe pianista Adela Liculescu - un artist de o sensibilitate remarcabilă, alături de care voi da viaţă lucrărilor semnate de Kreisler, Massenet sau Franck. Turneul Internaţional Stradivarius nu ar fi fost posibil fără sprijinul constant al partenerilor noştri, fără munca asiduă a echipei de organizare. Şi toate acestea nu ar fi avut niciun rost dacă nu aţi fi existat Dumneavoastră, publicul nostru pentru care suntem gata oricând să ne dăm tot sufletul pe scenă. Mulţumindu-vă tuturor, vă urez audiţie plăcută!" spune violonistul Alexandru Tomescu.

Turneul se desfăşoară în perioada 20 iunie -9 iulie, cu 17 concerte, durata unui concert fiind de 75 minute, în 17 localităţi urbane şi rurale din România.

Compoziţiile vin din perioada romantismului târziu, exprimate prin lucrări de Jules Massenet cu "Meditaţie" din Opera "Thais", Fritz Kreisler - "Liebesleid", Fritz Kreisler - "Liebesfreud", Edward Elgar - "Salut d'amour", Camille Saint-Saëns - "Introducere şi Rondo Capriccioso" sau Cesar Franck - "Sonata în La Major" şi câteva bis-uri surpriză.

Turneul Internaţional Stradivarius 2023 - "In the Mood for Love" ajunge la Mihăileni, județul Botoșani, pe 24 iunie, la ora 13:00, la Centrul Cultural.

"In the Mood for Love"- Turneul Internaţional Stradivarius este dedicat şi în acest an unei cauze de interes public, prin mesajul #ConectaţilaFapteBune - Bursa "Adrian Tomescu", prin care publicul este invitat să se implice şi să vină în sprijinul tinerilor artişti.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Firmă de curierat în vizorul polițiștilor locali, după ce angajații au încălcat legea! (Foto)

astăzi, 13:46

Un polițist local care se afla de serviciu a observat, pe camera de supraveghere instalată într-o zonă a municipiului Botoșani, cum doi bărbați descarcă dintr-un autoturism aparținâ...

Prezența unui urs în preajma unui comune din Botoșani a fost semnalată prin RO-ALERT!

astăzi, 13:16

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani a transmis mesaj RO Alert pentru locuitorii din Vorona, Copălău, Coșula, Cristești,  Flămâ...

Stareța Mănăstirii Voroneț, demisă din funcție, alături de conducătorii altor cinci unități de cult!

astăzi, 12:32

Stareța Mănăstirii Voroneț, stavrofora Gabriela Platon, a fost demisă din funcție de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, alături de conducătorii altor cinci unități de cult din județul...