Trei institutii de cultura, un singur candidat pentru posturile de director!

Trei institutii de cultura, un singur candidat pentru posturile de director!

 Traian Apetrei va candida pentru un nou mandat la Teatrul Eminescu  

Desi mai sunt doar doua zile pana cand expira termenul de depunere a dosarelor in vederea inscrierii la concursul pentru ocuparea functiilor de director in institutiile de cultura din subordinea Consiliului Local, un singur candidat si-a exprimat, oficial, dorinta de concura.

"Pana acum doar domnul Traian Apetrei s-a inscris pentru a participa la concurs pentru ocuparea functiei de director al Teatrului Mihai Eminescu. Mai sunt doua zile, speram sa se mai inscrie si altii", a spus viceprimarul Catalin Alexa.

Situatia este incerta la Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache, unde nimeni nu si-a manifestat disponibilitatea de a participa la concurs, Catalin Alexa spunand ca ar fi de preferat sa se inscrie actualul director adjunct, Mihaela Nistorica. "Doamna Mihaela Nistorica ar fi persoana cea mai potrivita la Teatrul Vasilache, insa dumneaei nu vrea sa ocupe aceasta functie. Sper sa se razgandeasca, mai sunt inca doua zile", a mai spus Alexa.

Contactata telefonic, actrita Mihaela Nistorica a declarat ca, pana acum, niciun actor al Teatrului Vasilache nu si-a exprimat public intentia de a candida pentru functia de director al institutiei. "Nu stiu sa se fi inscris cineva, eu nu sunt interesata de aceasta functie. Cel putin mie nu mi-a spus nimeni ca ar vrea sa se inscrie la concurs", a declarat Mihaela Nistorica, cea care a preluat si atributiile lui Marius Rogojinschi, dupa ce acesta si-a dat demisia de la conducerea institutiei de cultura.

La Filarmonica Botosani, institutie condusa in prezent de Mircea Dan, candidatii par sa prefere sa isi depuna dosarele pe ultima suta de metri, deocamdata neexistand nicio candidatura oficiala. Cu toate acestea, exista cateva nume pe care este posibil sa le regasim in cursa pentru postul de director. Este vorba despre instrumentistul Mihai Sirbu, membru al orchestrei Filarmonicii, si Oana Puscasu, presedinta Asociatiei Cheia Sol. De asemenea, pe lista de candidati ar mai putea aparea si alte nume, nefiind exclus sa intre in competitie si unul dintre fostii directori ai institutiei.

In cazul in care pentru functia de director al unei institutii nu se va inscrie niciun candidat, viceprimarul Catalin Alexa a precizat ca se va recurge la interimat.
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
267

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
328

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
751

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...