Sute de botoșăneni uniți sub semnul Sfintei Cruci (video)

Sute de credincioși au participat, joi seară, la tradiționala slujbă închinată Sfintei Cruci, la monumentul simbolic situat pe Calea Națională, în zona bazarului din municipiul Botoșani.

Ceremonia religioasă a fost organizată de Protopopiatul din Botoșani, cuprinzând rugăciuni de binecuvântare și Acatistul Sfintei Cruci. Enoriașii venit cu lumânări și flori de busuioc, iar la finalul slujbei au luat agheasmă și au dat de pomană.

„Suntem chemați din nou să refacem unitatea lui Hristos, unitatea Bisericii. Hai să facem acest efort. Să dăm deoparte părerile personale și orgoliile, să ascultăm Sfânta Scriptură. Nu cu păreri personale, nu cu fel de fel de influențe ale vrăjmașului care caută să ne dezbine. Căci iată că vin alte gândiri, care nu sunt creștine și trec cu tăvălugul peste noi, peste copiii noștri, peste familiile noastre. Și ne vom trezi că din cauza neînțelegerii, vom fi risipiți. Că unde e doar unul nu e putere. Să ne rugăm să avem parte de o educație pentru copiii noștri, de o cultură sănătoasă, să avem parte de familii bine statornicite care să nască prunci”, a fost cuvântarea protopopului Petru Fercal.

 

 

 






 

 

Spune-ne opinia ta