Pietonalul Unirii a devenit centrul folclorului românesc, într-un spectacol de excepție (video)

Festivalului Național de Folclor „Ioan Cobâlă” a debutat, joi seară, pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, în prezența unui public numeros. Cele aproximativ 200 de scaune puse la dispoziția spectatorilor au fost ocupate în totalitate, iubitorii de folclor bucurându-se de un spectacol de excepție.

Deschiderea evenimentului a fost marcată de Orchestra Populară „Rapsozii Botoșanilor”, alături de soliștii vocali și instrumentiști de calibru precum Petronela Rusu, Constantin Petrescu, Elena Mândrescu, Mariana Ichim Hodan, Teodora Grumeza, Codruț Știrbu, Alexandru Todirel Marin (clarinet) și Ionuț Scripcariu (trompetă). Orchestra va fi sub bagheta dirijorului Ion Oloieru și gestionată de managerul Dan Doboș.

Festivalul aduce în fața publicului recitaluri susținute de artiști de renume precum Domnica Dologa, Mirela Petruș, Ioachim Spân, Anuța Motofelea, Nicolae Cioancă, Ana Maria Marti, Cristina Retegan și Oana Matei Coruți. De asemenea, publicul se poate bucura de spectacolul oferit de Ansamblul Folcloric Profesionist „Dor Românesc”, condus muzical de Ștefan Cigu și Horațiu Cigu, cu coregrafia semnată de Adrian Pașcu și sub îndrumarea managerului Alexandru Pugna.

Pe lângă toate aceste momente artistice memorabile, prima seară a festivalului este onorată de prezența unor invitați speciali, printre care se numără doamna cântecului popular bucovinean Sofia Vicoveanca, maestrul Nicolae Botgros, Fetele din Botoșani și Ansamblul de dansuri „Mărgineanca” al Casei de Cultură a Sindicatelor din Botoșani.

Vineri seară, publicul este așteptat de soliștii vocali și instrumentiștii Alina Huțu, Loredana Călin, Elisabeta Șeremet, Teodor Gireadă, Oleg Sacaliuc (vioară), Mitică Ștefan (instrumente populare), Alexandru Hrițcu (vioară), Alexandru Pugna, Pamfil Roată, Dan Doboș, Brândușa Covalciuc Ciobanu și Silvia Semeniuc.

Festivalul Național de Folclor „Ioan Cobâlă” se află la cea de a doua ediție.

 

 

 

 

 




 

 

Spune-ne opinia ta