Spectacole pentru toate vârstele la Teatrul „Mihai Eminescu”, în weekend

Spectacole pentru toate vârstele la Teatrul „Mihai Eminescu”, în weekend

La finalul acestei săptămâni, iubitorii de teatru vor putea viziona două mari spectacole oferite de actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani. 

Astfel, sâmbătă, 23 octombrie, spectatorii sunt așteptați la ora 18:00 pentru a viziona „Zăpezile de altădată”, după Dumitru Solomon. Regia este semnată de Lorena-Petronela Chiribuţă, cu asistența lui Bogdan Muncaciu, iar scenografia aparține lui Mihai Pastramagiu. Conceptul video îi revine lui Ovidiu Elvald. 

Din distribuție fac parte: Bogdan Muncaciu, Lorena Petronela Chiribuță, Crenola Muncaciu, video-proiecție – Bogdan Muncaciu, Daniela Rudei.

„Spectacolul „Zăpezile de altădată” este o ilustrare a realităţii cotidiene - a singurătăţii în doi, dar şi a dorinţei de regăsire şi întregire prin el sau ea într-o poveste nemuritoare de iubire. Ne vorbeşte despre fiecare dintre noi aşezaţi de Soartă, Destin, Dumnezeu în faţa iubirii şi a neiubirii. Ne vorbeşte despre singurătate, doi şi mai ales despre amintirea a ceea ce cândva a însemnat apropiere, tandreţe şi promisiunea unei iubiri eterne. Dialogul celor doi peste 11 ani de rutină, rugină şi oboseală fizică dar şi sufletească este presărat cu un comic de situaţie inevitabil într-un cuplu în care efervescenţa vieţii şi a iubirii s-a stins ca un vulcan, s-a destrămat ca o pânză de păianjen. Rămâne însă posibilitatea regăsirii şi a recompunerii acelor bucăţi de suflet şi de sentimente care să depăşească limita umană şi să contrazică vocea Destinului. Dacă cele două personaje Vlad şi Natali pot depăşi condiţionarea vieţii printr-o simplă îmbrăţişare şi un Te Iubesc... rămâne de văzut”, transmite actrița Lorena-Petronela Chiribuţă.

Duminică, 24 octombrie, de la ora 18:00, botoșănenii vor putea viziona spectacolul „Ivan Turbincă”, în regia artistică a lui Ion Sapdaru. Scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu, coregrafia este concepută de Victoria Bucun.

Distribuţia este formată din: Andreea Moțcu, Alexandra Acălfoae, Mirela Nistor, Lorena-Petronela Chiribuță, Silvia Răileanu, Alexandru Dobynciuc, Bogdan Horga, Bogdan Muncaciu, Cezar Amitroaei, Gheorghe Frunză și Răzvan Amitroaei.

„Pentru mine este cu totul inedit acest proiect. Am mai reluat unele spectacole, dar în niciun rând după atâta timp și după atât de multe reprezentații. Ivan Turbincă a fost un HIT al Teatrului “Eminescu”. Brusc  s-a ivit idea și dorința actorilor de a reface această montare. Țin mult la acest spectacol, ”Ivan Turbincă“ este o poveste pentru cei mici dar, în mare parte și pentru cei mari. Se discută în spectacol despre relația omului cu neantul, cu moartea, cu fericirea, cu destinul, toate acestea întâlnindu-se fericit într-un melanj umoristic, dar și tragic, în același timp. Mă bucur, ne bucurăm cu toții că vom da încă o viață acestei nemuritoare  povești!” spune regizorul Ion Sapdaru.

Biletele se găsesc la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, Tel. 0231 511 255, de marți până vineri între orele 8.00 -21.00, și la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 510 970 și 0735 779 821. Programul este de la 12:00 la 16:00, de marți până vineri, sâmbătă și duminică de la 16:00 la 18:00. 

Prețul standard al unui bilet este de 30 lei și de 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari. Online, biletele se pot cumpăra de pe https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani.

Spectatorii vor trebui să respecte toate măsurile de protecție individuală. Portul măștii de protecție este obligatoriu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Creștere de 10 lei pe zi pentru profesorii asistenți la Bacalaureat și Evaluarea Națională 2022. Suma este impozabilă

astăzi, 14:03
48

Sumele pe care cadrele didactice și auxiliare le primesc pentru participarea în comisiile de examene din acest an au fost aprobate prin Ordinul de ministru nr. 3.887 din 23 mai, scrie Antena3.r...

Polițist anchetat după ce a condus sub influența alcoolului și a produs un accident

astăzi, 10:21
265

Un agent de poliție, din județul Botoșani, este cercetat penal după ce ar fi produs un accident rutier pe fondul unei alcoolemii de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, scrie Agerpres.ro....

Tradiții de final de liceu, reluate cu stil şi artă de elevii de la Liceul de Artă și de la Colegiul „A.T. Laurian” (fotogalerie)

astăzi, 09:03
427

După trei ani în care absolvenţii claselor a XII-a nu s-au putut bucura de momentele unice ale finalului de liceu, în această primăvară tradiţiile au fost reluate cu mare bucurie. Cu...