Sfârșit de săptămână cu două piese interesante, la Teatrul „Mihai Eminescu”

Sfârșit de săptămână cu două piese interesante, la Teatrul „Mihai Eminescu”

În acest weekend, actorii Teatrului „Mihai Eminescu” invită publicul la vizionarea a două spectacole de excepție: „Zeul măcelului” și „Watch dogs” – „Câini de pază”.

Așadar, sâmbătă, 16 octombrie, ora 18:00, publicul va putea urmări spectacolul „Zeul măcelului” de Yasmina  Reza, traducerea Tudor  Țepeneag.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Veronique Vallon - Daniela Bucătaru, Michel Vallon - Ioan Crețescu, Annete Reille - Gina Pătrașcu – Zamfirache, Alain Reille - Valentin  Popa.

Regia este asigurată de Erwin Șimșensohn iar scenografia îi aparține lui Mihai Pastramagiu

„A fost un incident în viața fiului meu - declara Yasmina Reza într - un interviu din The Guardian” - în care am găsit o incredibilă sursă de inspirație. Când fiul meu avea 13,14 ani, prietenul său cel mai bun a avut o altercație cu alt  băiat, iar în urma acesteia și- a spart câțiva dinți. Câteva zile mai târziu, când m-am întâlnit pe stradă cu mama prietenului fiului meu, mi-am exprimat  îngrijorarea, am întrebat-o dacă a fost nevoie de operație. Iar replica ei a fost: “Poți să-ți imaginezi ? Părinții băiatului acela nici măcar nu mi-au dat măcar un telefon. “ Două cupluri mature se întâlnesc pentru a purta o discuție civilizată despre joaca violentă dintre fii lor.  Neîmpliniri, absurdități, situații penibile și multă, poate prea multă, sinceritate se așează între cele patru personaje. Ce  se întâmplă când se estompează granița dintre  “ceea ce e frumos și corect într-o vizită”, de pildă, și  ceea ce gândim sau simțim cu adevărat? Rămâne să descoperiți în această montare.

Atmosfera este formală, ușor încordată. Părinții afișează un zâmbet forțat, încercând să bifeze încă o regulă a bunei cuviințe. Cine este vinovatul? Atacatorul rămâne agresor sau este doar un puști de 11 ani? Dar rănitul este, oare, fără pată? Și, la urma urmei, tot acest scandal a fost o încăierare reală sau doar o joacă de copii? Personajele implicate sunt oameni cu o existență mediocră – cu un orizont limitat, cu vieți sufocate de rutină, ticuri profesionale și sociale. Idealismul artificial le ocupă mai tot timpul și cu greu își pot lămuri propriile conflicte. În aceste condiții, vor reuși ei să rezolve problemele copiilor lor sau și acest incident nu va face decât să pună paie pe focul nemuțumirilor nerefulate?

Zeul măcelului de Yasmina Reza este o comedie cinică despre linia foarte fină dintre formalitatea socială și adevărul.” - Irina Zlotea (teatrolog).

Duminică, 17 octombrie, ora 18.00,  la Casa Tineretului Botoșani, publicul va putea viziona spectacolul  „WATCH DOGS”  - „Câini de pază”, text- Lucian Băleanu.

Regia artistică îi este atribuită Alexandru Vasilache iar scenografia este asigurată de Mihai Pastramagiu

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Nea Gicu – Gheorghe Frunză, Paul – Răzvan Amitroaei

Nelu – Sorin Ciofu, Diana – Gina Pătrașcu Zamfirache.

DESPRE  „WATCH DOGS” – „CÂINI DE PAZĂ”

„Incinta unui aeroport. Un culoar lăuntric, interzis călătorilor. Nimic ieșit din comun. Un  cotidian aproape dureros de banal și plictisitor. Și totuși... În acest spațiu al întâlnirilor și al despărțirilor se intersectează destine. Sunt niște întâlniri aparent ocazionale, nevinovate. Așa cum ni se întâmplă cu miile pe parcursul unei vieți și cărora nu le acordăm nici cea mai minimă atenție. Aceste atingeri ale sorții, însă, nu sunt deloc accidentale. Ele ne marchează existența. A noastră , a celor din preajma noastră, a tuturor celor cu care intrăm ulterior în contact. O întâlnire, o întâmplare, o vorbă spusă de cineva sau o privire aruncată anume spre noi, ne pot determina și  modela viața, ne pot direcționa parcursul drumului, numit destin. Nimic întâmplător, cum spun bătrânii înțelepți, dar, în același timp, și o uriașă doză de responsabilitate. ” - Prof. Dr. Lucian Băleanu .

Biletele se găsesc la

- Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, Tel. 0231 511 255, de marți până vineri între orele 8.00 -21.00

 - Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 510 970 și 0735 779 821

Program: 12.00 – 16.00, de marți până vineri, sâmbătă și duminică de la 16.00 la 18.00.

și on line https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani

Prețul unui bilet este de 30 lei, iar elevii, studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 50%, prețul unui bilet fiind de 15 lei.

 

 

Spune-ne opinia ta