Silviu Babii invită iubitorii de artă la expoziția ”În umbra culorii”

Pe simeze sunt expuse 26 de lucrări realizate în pastel și tehnică mixtă, dar și instalații, cu o tematică variată: natură statică - flori, peisaje și compoziții cu personaje.

Silviu Babii invită iubitorii de artă la expoziția ”În umbra culorii”

Muzeul Județean Botoșani – Secția de Artă Plastică și Etnografie găzduiește, în perioada 4-31 decembrie 2023, în spațiul Colecției de Artă, expoziția personală ”În umbra culorii”, cu lucrări semnate de artistul Silviu George Babii.

Artistul Silviu George Babii, absolvent al Școlii Populare de Arte ”George Enescu” Botoșani – clasa prof. Victor Hreniuc, s-a născut la Brașov și a devenit ”botoșănean” prin dragostea sa față de acest oraș moldav, dragoste exprimată și prin sutele de lucrări realizate de-a lungul vremii, până la cei 46 de ani.

Lumea artistului e construită din lucrări ce compun și descompun lume și lumi, le aranjează ca un puzzle, folosindu-se cu măiestrie de pastel, dar abordând curajos și uleiul și tehnicile mixte, realizând instalații surprinzătoare, despre care artistul însuși menționa: „Este un stil care mă ajută să mă explorez pe mine şi lumea. Încerc să forţez frontierele, să sparg barierele. Nu cred că arta are aşa ceva. Instalaţiile presupun o combinaţie de tehnici moderne şi nonconformiste, prin adăugarea la pictura clasică a diferite obiecte, telefoane mobile, piese industriale, de calculator. Toate ataşate pânzei, în completarea desenului clasic“.

Artistul a participat la numeroase tabere de pictură: Tabăra națională de pictură și grafică Șendriceni (1997), Maeștri și discipoli – Ipotești (2001), Tabăra națională de pictură ”Ștefan Luchian” – Ipotești (2002), Tabăra de pictură transfrontalieră Botoșani-Cernăuți (2008), Tabăra de pictură Ipotești (2011), Tabăra Națională de pictură Sîngeorgiu de Mureș (noiembrie 2011, 2012), Tabăra internațională de pictură Tg. Mureș (2012), Tabăra de pictură Seini – Baia-Mare (august 202) și expoziții de grup, cu diverse tematici: expoziția de la ”Altis Gallery” Botoșani, expoziții organizate de ART-GRUP și EXPO ART – Botoșani, Galeriile de artă ,,Luceafărul” (1997), Expoziții ale taberelor de pictură – Galeriile de artă ,,Ștefan Luchian” Botoșani ( 1998, 1999, 2001, 2002), Galeriile UNIREA Tg. Mureș (2012), Simpozionul interjudețean de promovare a patrimoniului național Botoșani (august 2011), Galeriile ”Nostalgia” Cluj, 2012, Salonul Național de Arte Vizuale ”Interferențe”  - Galeriile de Artă ”Ștefan Luchian” (2012-2022), Salonul de toamnă – Sala Conferințe ”Constantin Brâncuși” – Palatul Parlamentului (4-30 septembrie 2014), Salonul de primăvară Botoșani (2014, 2015, 2021, 2022), Anuala botoșănenilor (2013, 2015, 2023)

A fost distins cu Locul I - Concursul de afișe ”Campania națională anti-fumat” (1998) și Locul II - Concursul de lucrări plastice ”Andronic Țăranu”, Botoșani (2019)

Lucrări ale artistului se află în colecții publice - Memorialul Ipotești – Centru Național de Studii ”Mihai Eminescu” și private din: România, Anglia, Ucraina, Franța, Germania, Italia, Olanda, Norvegia, etc.

Vernisajul va avea loc duminică, 10 decembrie 2023, ora 11,30.

Prezintă Ana Coșereanu – muzeograf. Curator eveniment Liviu Șoptelea – artist vizual.

Intrare gratuită.

Citește și Silviu Babii, artistul care pictează cu boala pe umeri: ”Trebuie să încerci mereu, să experimentezi, lumea este tot mai dinamică astăzi”

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
349

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
614

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
1027

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...