Sfinţii Români, prăznuiţi la Mănăstirea Zosin!

Sfinţii Români, prăznuiţi la Mănăstirea Zosin!

Biserica noastră i-a cinstit duminică, 18 iunie 2017, pe Sfinţii Români. La Mănăstirea Zosin din judeţul Botoşani, Sfânta Liturghie a fost oficiată de IPS Părinte Arhiepiscop Teodosie.

La Mănăstirea Zosin din judeţul Botoşani a fost serbat duminică, 18 iunie 2017, cel de-al doilea hram al bisericii noi, ridicată în cinstea Izvorului Tămăduirii şi Sfinţilor Români.

Sfânta Liturghie a fost oficiată în Altarul de vară „Sfinţii Martiri Brâncoveni" de Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, după ce, în ajunul hramului, s-a slujit Privegherea.

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, am avut bucuria ca în ziua în care biserica nouă a aşezării monahale de la Zosin îşi serbează al doilea hram, Sfânta Liturghie să fie săvârşită de Înaltpreasfinţitul Teodosie. Din soborul slujitorilor a făcut parte şi arhimandritul Hrisostom Rădăşanu, consilier al Sectorului învăţământ al Eparhiei Iaşilor. De asemenea, au slujit părinţi stareţi şi preoţi de la parohii din mai multe zone ale Moldovei. Răspunsurile la strană au fost oferite de Corala «Armonia» a Arhiepiscopiei Tomisului. Au participat în jur de 1.500 de pelerini, care au trăit momente de bucurie, de înălţare duhovnicească şi de adâncire în tainele credinţei. IPS Teodosie ne-a îndemnat să căutăm să imităm cât mai mult vieţile sfinţilor. Ierarhul a mai adăugat că sfinţii, deşi nu au avut o viaţă uşoară, au dobândit sfinţenia cu osteneală, cu râvnă şi dăruire faţă de Mântuitorul Hristos", a relatat arhimandritul Teodosie Pleşca, stareţul Mănăstirii Zosin, conform Ziarul Lumina.

Amintim că pe 16 august 2017, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, alături de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, va sfinţi altarul de vară al Mănăstirii Zosin.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...