Semne bune la Teatrul Vasilache Botosani

Semne bune la Teatrul Vasilache Botosani

 ANAMARIA CHELARU  

Au pierdut doi actori, au castigat unul si bun! Doi ieseni au ales să paraseasca trupa Teatrului pentru Copii si Tineret Vasilache Botosani, motivatia principala fiind salariul foarte mic, la care se adauga povara chiriei si cheltuielile de intretinere.

Intrucat corpul artistic al teatrului era afectat de numarul mic de actori, institutia a fost nevoita sa organizeze concurs pentru angajarea unui artist. Mai ales ca, Teatrul Vasilache "beneficiind" de 7 eliberari de posturi, legea permite o angajare. Concursul a fost organizat in luna decembrie a anului trecut, cea care a promovat fiind Anamaria Chelaru, o tanara absolventa a Academiei de Arte "George Enescu" din Iasi, in prezent studenta la master.



"Legislatia in vigoare permite, la 7 disponibilizari, angajarea unei persoane. Pe parcursul anului trecut si a celui precedent au fost 7 eliberari de posturi, fapt care ne-a permis angajarea unui actor, pentru ca am ramas cu un numar foarte mic de actori. Ca sa ne putem indeplini obiectivele propuse se impunea prezenta unui coleg in corpul artistic. Ne bucura faptul ca Anamaria este botosaneanca, este o satisfactie ca in Teatrul din Botosani revine o botosaneanca, poate fi un argument in ce priveste fidelizarea ei fata de institutie", a declarat Marius Rogojinschi, fostul director al Teatrului pentru Copii si Tineret Vasilache Botosani.

De altfel, prima experienta pe scena a tinerei actrite s-a petrecut la Botosani, in anii de liceu, cand Anamaria Chelaru a jucat in trupa coordonata de Cezar Amitroaei, ca eleva a Liceului de Stiinte ale Naturii "Grigore Antipa". Imediat dupa absolvirea Academiei de Arte iesene, Anamaria Chelaru a colaborat cu Ateneul Tatarasi din Iasi, fiind distribuita in spectacolul "Desteptarea primaverii", de Frank Wedekind, regia Nucu Ionescu. Anamaria Chelaru va sluji arta pentru un salariu tarifar de aproximativ 600 lei, la care se va opera taierea de 25% impusa de Guvern.

La Botosani, primul rol va fi unul principal, in spectacolul a carui premiera este anuntata pentru data de 18 martie, la ora 18.oo. Este vorba despre "Imblanzirea scorpiei", de W. Shakespeare, in regia lui Marius Rogojinschi, din distributie facand parte si actorii Vali Ligi, Marius Rusu, Ibica Leonte si Ramona Hriscu. Scenografia este semnata de Mihai Pastramagiu, cu sprijinul regizorului Marius Rogojinschi. Spectacolul este organizat in cadrul Studioului de teatru pentru tineret, un proiect de succes al actorului Marius Rogojinschi, ultima productie, "O zi din viata lui Robinson Crusoe", in regia sa, bucurandu-se de un mare succes la public.

GALERIA FOSTILOR DIRECTORI!

Inaintea premierei, tot pe 18 martie, la ora 17.00, Teatrul Vasilache pregateste un moment cu valoare de simbol, si anume Galeria fostilor directori ai institutiei, un act cultural initiat de noul director al Teatrului, Florin Aionitoaei. 

In Galeria foto vor fi inclusi 13 fosti directori, ultimul fiind Marius Rogojinschi, care si-a incheiat mandatul in luna decembrie 2010. Institutia ii va invita la acest eveniment pe unii dintre cei carora varsta le permite un drum pana la Botosani.



Printre fostii directori ai institutiei de cultura se numara Viorica Weber, artist papusar care a condus Teatrul Vasilache in perioada 1966-1971, dar si Mihai Elvadeanu, cel care a reusit sa dea un suflu nou activitatii teatrale pentru copii, Dumitru Ignat, Marius Rogojinschi. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
77

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
863

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
401

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...