Săptămâna viitoare: Serie de acțiuni culturale la Sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România

Sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România a pregătit o serie întreagă de acțiuni pentru finele săptămânii viitoare, marcând Ziua Națională a Republicii Armenia, o zi care a fost celebrată la data de 21 septembrie.

La data de 3 noiembrie, de la ora 17.00, sediul U.A.R. Botoșani, str. Armeana nr. 20, va avea loc o proiecție de film cu intrarea liberă - "Tipografic majuscul", în regia lui Radu Jude, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri pe marginea acestui film cu actorul din rol principal, Șerban Lazarovici.

La 4 noiembrie ora 17.00, tot la sediul U.A.R. Botoșani, str. Armeana nr. 20, va avea loc a doua proiecție de film-intrarea liberă, -"Bucovina, țara iubirii adevărate", un film realizat de Florin Kevorkian, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizorul și actorul Florin Kevorkian

La 5 noiembrie, ora 17.00, în același loc, sediul U.A.R. Botoșani, va avea loc o altă proiecție de film cu  intrarea liberă - "Când moartea întârzie să apară, în esență, povestea lui Harutiun Fringhian prezentata de Varujan Vosganian în "Cartea șoaptelor"- de Arminee Vosganian, și "Strunga"- de Mihai Stepan Cazazian, un film despre orfelinatul de la Strunga, jud Iași. Proiecția va fi urmată, de asemenea, de o sesiune de întrebări și răspunsuri pe marginea acestor filme cu Arminee Vosganian

“La noiembrie ora 11.00, la Galeriile de Arta "Ștefan Luchian" Botoșani va avea loc și vernisajul expoziției lucrărilor din cadrul concursului "Andronic Taranu" 2021-editia a III-a, precum și o expoziție foto "Amintiri din Botoșaniul de odinioară" cu fotografii din colecția Prof. Gheorghe Stanciu și Alexandru Hrișco - "Botoșaniul de odinioara”, ne-a spus organizatorul manifestărilor, președintele Uniunii Armenilor din România, sucursala Botoșani, Cristian Lazarovici.

 

Spune-ne opinia ta