Romanța premiată la cel mai longeviv festival muzical din România, scrisă de o poetă din Botoșani: ”Sunt fericită!”

Este cel mai longeviv festival muzical din România, organizat neîntrerupt din anul 1968, cu scopul promovării Romanței - gen muzical de patrimoniu al culturii naţionale.

Romanța premiată la cel mai longeviv festival muzical din România, scrisă de o poetă din Botoșani: ”Sunt fericită!”

 Mirela Butacu  

În perioada 19-21 octombrie 2023, în municipiul Târgovişte, sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, a avut loc cea de-a 56-a ediţie a Festivalului Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de aur”.

Tema acestei ediții a fost ”Romanța este dor”.

La secțiunea Creație, Premiul I și Premiul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România a fost obținut de Horia Făgărășanu, din Timișoara. Compozitorul a fost astfel răsplătit pentru melodia ”Romanță târzie”, pe versurile Mirelei Butacu, interpretată de soprana Bianca Mihăescu.

Mirela Butacu s-a născut în Liveni, comuna Manoleasa, ulterior absolvind Liceul ”Mihai Eminescu” din Botoșani. În prezent locuiește în orașul Săveni, unde este cunoscută pentru versurile sale și apreciată pentru întreaga activitatea profesională.

Poate că nu întâmplător versurile Mirelei Butacu au fost premiate în cadrul Festivalului ”Crizantema de Aur”, poeta mărturisind într-un interviu că toamna o inspiră cel mai mult.  

Vestea că melodia ale cărei versuri le-a scris a fost premiată în cadrul Festivalului ”Crizantema de Aur” i-a adus poetei nu doar o mărturisită bucurie, ci și recunoștință pentru contribuția indiscutabilă a compozitorului și a sopranei care a interpretat ”Romanță târzie”.

”Sunt fericită și aș vrea să împart cu voi această bucurie, piesa "Romanță Târzie", pe versurile mele, a câștigat premiul întâi la Crizantema de aur, secțiunea Creație! Felicitări distinsului compozitor Făgărășanu Horia , care a ordonat notele pe fiecare silabă și cu măiestrie a realizat această piesă! Felicitări și sopranei Bianca Mihăescu, o voce deosebită! Mult succes să avem!”, a fost reacția Mirelei Butacu, imediat ce a aflat rezultatele concursului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat mort, iar altul grav rănit în timp ce lucrau la construirea unui bloc de apartamente!

astăzi, 16:00

În cursul zilei de joi, în jurul orei 13:30, Poliția Orașului Gura Humorului a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe un șantier de pe raza orașului, unde se constru...

Plan Roșu în serviciile de urgență din România. Legătura cu NATO!

astăzi, 13:58

Managerul Serviciului de Ambulanță Județean Iași, Dr. Angelica Hristea, a confirmat pentru presa locală că în perioada 19-21 septembrie va fi testată capacitatea de reacție a angajațilo...

Poliția vrea să-și cerceteze angajații care strică imaginea instituției prin postări pe Facebook. ”E o vânătoare de vrăjitoare!”

astăzi, 13:12

Polițiștii care prejudiciază imaginea instituției prin intervenții publice sau postări pe rețelele sociale vor fi cercetați și pot fi sancționați disciplinar, reiese dintr-un document inter...