"Ziua Națională a României", sărbătorită de dorohoieni cu muzică, paradă militară și masă ostășească (foto)

Trei plutoane de militari, jandarmi și angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență au defilat în piața din fața Primăriei Dorohoi.

 

 

"Ziua Națională a României", sărbătorită de dorohoieni cu muzică, paradă militară și masă ostășească (foto)

În acest an, de 1 Decembrie, Ziua Națională a României a fost marcată la Dorohoi prin ceremonialuri militare, o slujbă religioasă de pomenire a eroilor, alocuțiuni ale oficialităților și, bineînțeles, o serie de programe artistice.

Trei plutoane de militari, jandarmi și angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) au defilat în piața din fața Primăriei Dorohoi, sub privirile încântate ale zecilor de copii, care au venit însoțiți de părinți și bunici.

Buna dispoziție a fost asigurată de spectacolele folclorice oferite de Orchestra ,,Mugurelul’’ din localitate, coordonată de profesor Marcel Dupu, de Grupul ,,Cununița’’ al Școalii Populare de Arte din Botoșani, coordonată de profesor Lorena Andrișan Dupu și de Fanfara ,,Armonia’’.

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, politicieni și oficialități din administrația locală și județeană au participat alături de dorohoieni la manifestările dedicate "Zilei Naționale a României", iar la final s-au prins într-o horă alături de cei prezenți. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mircea Oprea: Cauze nobile servite prost

Marţi, 27 Februarie 2024
46

Proiectul ”Eminescu - o cultură, o rută”, împărțit cu orașul Bălți, ar fi avut menirea dezvoltării ”structurii turistice cu un nou traseu turistic cultural transfrontal...

Autoritățile locale din Coșula, evaluate în privința modului de gestionare a unei situații de urgență

Marţi, 27 Februarie 2024
61

Un nou exercițiu de verificare a modului de gestionare a unei situații de urgență de către autoritățile locale, până la sosirea pompierilor militari, s-a desfășurat, astăzi, la Coșul...

Botoșaniul are mai mulți șomeri decât luna trecută: aproape 1000 de botoșăneni de peste 55 de ani nu au un loc de muncă!

Marţi, 27 Februarie 2024
63

 La sfârșitul lunii ianuarie 2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani erau înregistrați 3.792 șomeri( din care 1.799 femei), r...