"Greierele si furnica", spectacol-premiera la Teatrul Vasilache

"Greierele si furnica", spectacol-premiera la Teatrul Vasilache
Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache va invita, duminica, 30 iunie, de la orele 11.00 si 12.30, sa vizionati, in premiera, spectacolul noverbal "Greierele si furnica".
 
Regia si scenariul: Marius Rogojinschi;
Scenografia Mihai Pastramagiu
Orchestratie muzicala: Constantin Panaite;
Parodii muzicale: Catalin Aruxandei.
 
Din distributia spectacolului fac parte actorii: Anamaria Chelaru, Florin Iftode si Claudiu Galateanu.
 
Duminica 30 iunie 2013 Teatrul Vasilache Botosani intra intr-o noua etapa a existentei sale in conformitate cu "Manifestul pentru deceniul al doilea din primul secol al celui de-al treilea mileniu", aprobat de catre Consiliul Local Botosani anul acesta.
 
Din vechime se spune ca: "teatrul este oglinda lumii". Lumea Teatrului "Vasilache" este lumea copiilor. Asadar, teatrul nostru trebuie sa realizeze spectacole care prezinta lumea copiilor cu fricile, angoasele si spaimele lor, identificand totodata si solutii de evitare a acestora.
 
Premiera de duminica initiaza introducerea in repertoriul teatrului a povestilor care prezinta lumea si problemele copiilor asa cum au fost ele identificate in cadrul proiectului de cercetare "Vasilache in mintea copiilor".
 
Conceptul spectacolului "Greierele si furnica" de Marius Rogojinschi doreste sa transmita micilor si tinerilor spectatori cum sa determine si invinga fricile care ii inconjoara.
 
Cunoscuta fabula "Greierele si furnica" este tratata acum ca un spectacol de teatru si scoate in relief atat frumusetea specifica a anotimpurilor cat si utilitatea lor in viata fiintelor, aceasta evidentiind ideea de te pregati din timp pentru anotimpul greu al iernii.
 
In timp ce furnica este un exemplu de intelepciune si harnicie in acest sens, greierele este indiferent, traind comod, de azi pe maine, pana cand va fi nevoit sa suporte consecintele acestor fapte.
 
Dar, in spectacolul nostru, asa cum afirma psihologul Fritz Rieman, membru al Academiei SUA, in "Forme fundamentale ale angoasei"– "

Dar, in spectacolul nostru, asa cum afirma psihologul Fritz Rieman, membru al Academiei SUA, in "Forme fundamentale ale angoasei" – "Acolo unde este frica, ea trebuie inlocuita cu iubire".

Cu acest spectacol se va inchide stagiunea 2012-2013.
 
Pretul unui bilet de intrare la spectacol este de 10 lei.
 
Informatii si rezervari la tel.: 0756084651 / 0231514353 / www.teatrulvasilache.ro


Comunicat Teatrul Vasilache

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
328

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
467

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
593

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...