"Amintiri din copilarie", in premiera la Teatrul Mihai Eminescu - VIDEO

"Amintiri din copilarie", in premiera la Teatrul Mihai Eminescu - VIDEO
Teatrul Mihai Eminescu va prezenta vineri, 15 octombrie, incepand cu ora 16.00, premiera spectacolului "Amintiri din copilarie", in regia lui Ion Cibotaru. Spectacolul este o adaptare a "amintirilor" lui Creanga, pe care regizorul nu a tinut sa le modernizeze.

"Am incercat sa le pun in scena cat mai aproape de Creanga, fara incercari de a moderniza. Copiii de astazi sunt foarte departe de lumea lui Creanga. Noi vrem sa aducem in prim-plan lumea aceea arhaica si complexa. E o lume pe care trebuie sa le-o aratam copiilor asa cum era ea", a declarat regizorul Ion Cibotaru.

La aceasta piesa, regizorul si actorii au lucrat mai mult de o luna de zile. "I-am rugat pe actori ca acum, mai mult ca niciodata, sa isi iubeasca personajele, asa cum a facut-o si Creanga", a adaugat regizorul iesean.

"Amintiri din copilarie" este prima piesa de teatru pentru copii si tineri pusa in scena la Teatrul Mihai Eminescu, dupa o pauza de cativa ani. Din distributie fac parte actorii Valentin Popa, care il va interpreta pe Nica, Cezar Amitroaie, care va juca rolul lui Creanga, Teodora Moraru va fi Matusa Marioara, iar Ana Maria Cazacu o va interpreta pe Smarandita.

Pretul unui bilet este 5 lei, iar botosanenii care nu reusesc sa mearga la premiera sunt asteptati la teatru duminica, 17 octombrie, incepand cu ora 11.00.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Ghid complet pentru achiziționarea unui nou aragaz

astăzi, 15:40
4

Cu ce îți petreci cel mai mult timp în bucătărie? Cu gătitul, desigur! Asta înseamnă că ai nevoie de cele mai bune aparate care să-ți ușureze munca și să facă din rețete...

Tineri din Dorohoi reținuți de polițiști, au lăsat un bărbat fără telefon în preajma sărbătorilor!

astăzi, 15:39
1

Luni, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele a doi tineri, din municipiul Dorohoi, bănuiți de comiterea infracțiunii de t...

Programul de la Pașapoarte în minivacanța de 1 Mai și Paște suferă modificări!

astăzi, 15:22
18

În minivacanța de 1 Mai și de Paște, adică în perioada 1 – 6 mai, angajații Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte din Botoșani nu vor avea program de lucru cu publicul....