Programul festivității dedicate Zilei Eroilor

Programul festivității dedicate Zilei Eroilor

Joi, pe 2 iunie, se sărbătorește Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, când eroii neamului vor fi omagiați. Astfel, la Cimitirul Eroilor de pe strada Pacea vor avea loc festivități dedicate acestei zile.

Dispozitivul va fi compus din comandantul de detașament în calitatea unui ofițer de la U.M. 01251 din Botoșani, drapelul de luptă cu garda drapelului din șapte militari de la U.M. 01251 din Botoșani, detașamentul de onoare compus din două plutoane a câte 19 militari, un pluton format din 19 militari din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean, depunătorii de coroane vor fi patru militari din cadrul U.M. 01189 și doi militari din cadrul U.M. 02516, un operator de stație de amplificare, un subofițer speaker și garda monumentului alcătuită din patru militari.

La eveniment vor participa prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, președinta Consiliului Județean, Doina Federovici, primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, comandatul Garnizoanei din Botoșani, parlamentari și reprezentanți ai partidelor politice, comandanții structurilor MAI, comandanții U.M. 01251 și U.M. 01189, șeful Poliției Locale, veterani de război și reprezentanți ai mai multor asociații.

În intervalul orar 11:40 – 11:55, invitații se vor aduna la locul desfășurării evenimentului, iar între ora 11:55 – 12:00, prefectul și comandantul garnizoanei se vor deplasa către locul de desfășurare a ceremonialului. La ora 12:00 clopotele tuturor lăcașelor de cult vor fi trase timp de trei minute.

Evenimentul va continua cu intonarea imnului României, oficierea ceremonialului religios, depunerea de coroane și jerbe de flori și realizarea dispozitivului de defilare și defilarea detașamentului de onoare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
787

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1297

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
512

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...