Se joacă „Watch Dogs” și „Iona”, la final de săptămână

Se joacă „Watch Dogs” și „Iona”, la final de săptămână

În acest final de săptămână, actorii Teatrului „Mihai Eminescu” vor pune în scenă spectacolele „Watch Dogs” de Lucian Băleanu și „Iona” de Marin Sorescu.

Astfel, sâmbătă, de la ora 18:00, iubitorii de teatru sunt așteptați la Casa Tineretului pentru a viziona spectacolul „Watch Dogs”, de Lucian Băleanu.

Spectacolul va fi jucat în cadrul Campaniei „Artiști români pentru artiști ucraineni”, în parteneriat cu Worldwide Reading Project – Componenta ucraineană. Campania se desfășoară în perioada 16 mai – 15 iunie.

Spectacolul jucat de actorii botoșăneni în cadrul campaniei va fi sub patronatul UNITER, regizat de Alexandru Vasilachi și scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu.

Din distribuție fac parte actorii Gina Pătrașcu-Zamfirache, Gheorghe Frunză, Răzvan Amitraoaei și Sorin Ciofu.

„Dragi botoșăneni, vă invităm și vă așteptăm la teatru. De data aceasta, prin prezența domniilor voastre, veți fi solidari cu cei care și-ar dori să se bucure de un adevărat spectacol dar nu pot... Vă invităm să le fim aproape și să ne imaginăm că biletul l-am cumpărat pentru ei, că timp de o oră lor le este îngăduită această bucurie, că timp de o oră, sub cerul întregii lumi, va fi pace”, precizează reprezentanții Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani.

Prețul unui bilet la acest spectacol este de 20 de lei, iar toate încasările spectacolului „Watch Dogs” din data de 4 iunie 2022 vor fi depuse în Contul Solidarității Teatrale: RO22RNCB0072049712860086 deschis la BCR – Sucursala Sector 1.

De asemenea, botoșănenii sunt așteptați la teatru și duminică, de la ora 19:00, la Cinematograful „Unirea”, pentru a viziona spectacolul „Iona”, de Marin Sorescu, care este o coproducție Teatrul „Mihai Eminescu” și Facultatea de Teatru și Regie a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca.

Regia artistică este semnată de tânăra regizoare Bianca Laiu, pentru care spectacolul este și lucrarea sa de licență. Scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu și coregrafia este realizată de Victoria Bucun.

Din distribuție fac parte actorii Alexandru Dobynciuc și Petruț Butuman. Spectacol realizat cu sprijinul Fundației Marin Sorescu

Iona este o stare de spirit. Iona este oricare din noi. Într-o lume în care există societate democratică și prea puțină libertate de exprimare, o lume cu spațiu virtual din ce în ce mai mare, fără cenzuri și o libertate ireală, revolta își face loc prin mintea omului. Iona este un om revoltat, acesta este focul care îl îndeamnă să ajungă în punctul de a începe o căutare.

Bianca Laiu, tânăra regizoare, născută la Piatra Neamț, a mărturisit că „am nevoie să-l salvez pe Iona pentru că el nu a greșit, deși negreșeala lui înseamnă că el e sugrumat de frici și piedici care l-au oprit din a greși. Furia unui om vine dintr-o neputință. Orice acțiune indiferent de rezultat, este o reușită, este un contact cu viața”.

Prețul unui bilet la acest spectacol este de 30 de lei, iar pentru elevi, studenți și pensionari este de 15 lei.

Biletele se găsesc la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, de marți până vineri între orele 08.00 – 21:00, la Casa Tineretului, în intervalul orar 12:00 – 16:00, de marți până vineri, sâmbătă și duminică de la 16:00 la 18:00, și on line https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
722

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1175

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
484

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...