Sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 18.00, publicul este așteptat la spectacolul „Substanță de contrast”, de Laurențiu Budău, regia Oana Maria Tudoran. Cu Oana Maria Tudoran. Scenografia spectacolului este semnată de Gelu Rîșca, coregrafia de Victoria Bucun, videografia, Toma Rîșca.
La început de drum, o tânără aspirantă este forțată de împrejurări și condiții să realizeze un moment artistic într-un spațiu atipic, un loc neconvențional. „Nici măcar nu trebuia să fiu aici, m-au sunat în ultimul moment”. „Cuvintele care alină” constituie laitmotivul piesei, actorul în goana după afirmare și confirmare, devine storcător de zâmbete. Se aruncă în vortexul personajelor, alegând următorul „chip” de pe raftul cu măști și defilează pe podiumul vieții cu scheletul la vedere.
Să fii autentic necesită mult curaj, o recunoaștere și o redescoperire de sine viscerală, fiindcă sinceritatea e ca o bombă cu ceas gata să explodeze, vulnerabilitatea înseamnă teren minat, adevărul e dureros, deci, de evitat. Într-o astfel de luptă riști totul pentru a avea totul sau nimic.
„Bucăți de suflet” devine „Substanță de contrast”, o descompunere fragilă pentru o construcție solidă.
Duminică, 7 aprilie, de la ora 18.00, este programat spectacolul „Domnul Zero”, de Elmer Rice, regia Vlad Cepoi. Vlad Cepoi este și cel care a făcut traducerea și adaptarea textului, dar și scenografia și ilustrația muzicală a spectacolului. Coregrafia spectacolului este realizată de Victoria Bucun. Din distribuție fac parte: Răzvan Amitroaei, Andreea Moțcu, Alexandra Vicol, Cezar Amitroaei, Petruț Butuman, Florin Aionițoaei, Lorena-Petronela Chiribuță, Irina Mititelu, Radu Dragoș, Crenola Muncaciu, Bogdan Muncaciu, Silvia Răileanu, Sorin Ciofu, Oana-Maria Tudoran, Valentin Popa, Lidia Uja, Ioan Crețescu.
Piesa „Mașina de calcul”, scrisă de Elmer Rice în 1923, investighează teme fundamentale legate de condiția umană, alienare și impactul tehnologiei asupra vieții individuale. Acțiunea se desfășoară în anii '20 și se axează pe Domnul Zero, un contabil obișnuit, al cărui destin suferă o schimbare dramatică atunci când își pierde slujba de lungă durată din cauza automatizării și introducerii mașinilor de calcul. La distanță de un secol, constatăm că preocupările societății străbunicilor noștri sunt încă surprinzător de actuale în contextul societății contemporane.
Povestea explorează adâncimea relației dintre individ și tehnologie, subliniind impactul alienării asupra vieții personale și conexiunilor umane. Prin adaptarea textului clasic, „Domnul Zero” servește ca oglindă a fricilor și anxietăților pe care le experimentăm astăzi, subliniind caracterul ciclic al preocupărilor umane în fața schimbărilor tehnologice și sociale. Astfel, piesa rămâne un testament al relevanței sale de-a lungul decadelor, provocând publicul să reflecteze asupra propriei sale relații cu tehnologia și schimbările în evoluția societății.
Prețul unui bilet este de 36 lei, iar pentru elevi, studenți și pensionari-18 lei.
Biletele se găsesc la:
- Casa Tineretuluiu, B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel. 0231.510.970 și 0735.779.821, de marți până vineri între orele 10:00-18:00, iar sâmbătă și duminică între orele12:00-20:00
- Agenția teatrală din incinta cinematografului Unirea, tel. 0722.557.556, de luni până duminică, între orele 10:00-19:00
- online, pe eventbook.ro