Preoți și profesori le-au vorbit elevilor despre „Sfinții închisorilor” într-o conferință, la Biserica „Vovidenia” (fotogalerie)

Preoți și profesori le-au vorbit elevilor despre „Sfinții închisorilor” într-o conferință, la Biserica „Vovidenia” (fotogalerie)

Acum 74 de ani, în noaptea neagră de 14 spre 15 mai, aveau loc cele mai mari arestări din istoria României, regimul comunist aruncând în temnițe elitele intelectuale și morale ale țării.

În acest context, vineri, 13 mai 2022, în sala de conferințe a Bisericii „Vovidenia”, Asociația „Scut Botoșănean" a organizat conferința cu tema „Sfinții Închisorilor”. În cadrul întâlnirii, teologul și publicistul Danion Vasile și părintele profesor Mircea Bejenar le-au vorbit elevilor de la seminarul teologic „Sfântul Gheorghe” despre importanța mântuitoare a jertfei pătimitorilor din închisorile comuniste.

Prin evocarea chipurilor martirilor și eroilor care au pătimit în temnițele roșii, tinerii seminariști au primit modele și repere necesare în dezvoltarea lor. Împreună am înțeles că prin credința și lupta lor, românii care s-au împotrivit regimului comunist și-au învins vrăjmașii, Dumnezeu arătându-i biruitori chiar și asupra morții.

„Le mulțumim pentru osteneală invitaților noștri, publicistul Danion Vasile și părintele Mircea Bejenar. Le mulțumim părintelui paroh Partenie Apostoaie pentru găzduire, părintelui director Dascălu Daniel și reprezentanților IȘJ care au făcut posibilă această întâlnire", a declarat Bogdan Cărăușu, președintele Asociației „Scut Botoșănean”.









 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1260

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9791

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1311

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...