Preoți și profesori le-au vorbit elevilor despre „Sfinții închisorilor” într-o conferință, la Biserica „Vovidenia” (fotogalerie)

Preoți și profesori le-au vorbit elevilor despre „Sfinții închisorilor” într-o conferință, la Biserica „Vovidenia” (fotogalerie)

Acum 74 de ani, în noaptea neagră de 14 spre 15 mai, aveau loc cele mai mari arestări din istoria României, regimul comunist aruncând în temnițe elitele intelectuale și morale ale țării.

În acest context, vineri, 13 mai 2022, în sala de conferințe a Bisericii „Vovidenia”, Asociația „Scut Botoșănean" a organizat conferința cu tema „Sfinții Închisorilor”. În cadrul întâlnirii, teologul și publicistul Danion Vasile și părintele profesor Mircea Bejenar le-au vorbit elevilor de la seminarul teologic „Sfântul Gheorghe” despre importanța mântuitoare a jertfei pătimitorilor din închisorile comuniste.

Prin evocarea chipurilor martirilor și eroilor care au pătimit în temnițele roșii, tinerii seminariști au primit modele și repere necesare în dezvoltarea lor. Împreună am înțeles că prin credința și lupta lor, românii care s-au împotrivit regimului comunist și-au învins vrăjmașii, Dumnezeu arătându-i biruitori chiar și asupra morții.

„Le mulțumim pentru osteneală invitaților noștri, publicistul Danion Vasile și părintele Mircea Bejenar. Le mulțumim părintelui paroh Partenie Apostoaie pentru găzduire, părintelui director Dascălu Daniel și reprezentanților IȘJ care au făcut posibilă această întâlnire", a declarat Bogdan Cărăușu, președintele Asociației „Scut Botoșănean”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Accident produs pe fondul alcoolului din sânge

astăzi, 15:00
374

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dorohoi au fost sesizați prin apel 112, în cursul zilei de duminică, de producerea unui accident rutier pe Drumul Județean DJ 292, în loca...

Bărbat prins drogat la volanul unei mașini neînmatriculate, după ce a încercat să fugă de polițiști

astăzi, 14:03
265

La data de 2 iulie 2022, polițiștii din cadrul Biroului Rutier în timp ce se aflau pe Calea Națională, acționând în cadrul raziei organizată pentru prevenirea accidentelor ruti...

Tânăr prins cu droguri într-un local din Botoșani

astăzi, 13:42
714

În cursul zilei de sâmbătă, în incinta unui local public de pe strada Cuza Vodă, din municipiul Botoșani, câinele polițist din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră di...