Se joacă „Iona” și „Întoarcerea de acasă” la Cinematograful „Unirea”

Se joacă „Iona” și „Întoarcerea de acasă” la Cinematograful „Unirea”

Actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani invită iubitorii de teatru, în acest final de săptămână, să vizioneze spectacolele „Întoarcerea de acasă”, de Ștefan Caraman, și „Iona”, de Marin Sorescu.

Spectacolul „Întoarcerea de acasă”, de Ștefan Caraman, va fi pus în scenă sâmbătă, de la ora 19:00, la Cinematograful „Unirea. Din distribuție face parte actrița Andreea Moțcu.

Regia artistică este semnată de Silvia Răileanu, scenografia de Mihai Pastramagiu, iar vocea autorului este redată de Bogdan Horga.

Spectacolul nu este recomandat minorilor.

„Dacă ne deosebește ceva ca oameni, acel „ceva” este curajul! Curajul de a povesti, de a împărtăși… exact așa cum ai devenit după întâmplări sau întâlniri mai mult sau mai puțin fericite… Curajul de a-ți trăi viața, până la urmă, frumoasă și urâtă în același timp, tandră și cinică… Dar viață”, a precizat regizorul artistic.

Duminică, de la ora 19:00, pe scena de la Cinematograful „Unirea”, se va juca „Iona” de Marin Sorescu, care este o coproducție Teatrul „Mihai Eminescu” și Facultatea de Teatru (Regie) a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.

Regia artistică este semnată de Bianca Laiu, spectacol care reprezintă și lucrarea sa de licență, ea urmând cursurile Facultății de Teatru și Regie din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu și coregrafia este realizată de Victoria Bucun.

Din distribuție fac parte actorii Alexandru Dobynciuc și Petruț Butuman.

De asemenea, spectacolul a fost realizat cu sprijinul Fundației „Marin Sorescu”.

Iona este o stare de spirit. Iona este oricare din noi. Într-o lume în care există societate democratică și prea puțină libertate de exprimare, o lume cu spațiu virtual din ce în ce mai mare fără cenzuri și o libertate ireală, revolta își face loc prin mintea omului. Iona este un om revoltat, acesta este focul care îl îndeamnă să ajungă în punctul de a începe o căutare.

„Am nevoie să-l salvez pe Iona pentru că el nu a greșit, deși negreșeala lui înseamnă că el e sugrumat de frici și piedici care l-au oprit din a greși. Furia unui om vine dintr-o neputință. Orice acțiune indiferent de rezultat, este o reușită, este un contact cu viața”, a mărturisit Bianca Laiu, tânăra regizoare.

Prețul unui bilet este de 30 de lei, dar pentru elevi, studenți și pensionari este de 15 lei. Acestea pot fi cumpărate de la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, de marți până vineri între orele 08:00 – 21:00, dar și de la Casa Tineretului, de marți până vineri în intervalul orar 12:00 – 16:00, iar sâmbătă și duminică între orele 16:00 – 18:00.

De asemenea, acestea pot fi achiziționate și online de pe https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
766

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1263

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
503

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...