Se joacă „Iona” și „Întoarcerea de acasă” la Cinematograful „Unirea”

Se joacă „Iona” și „Întoarcerea de acasă” la Cinematograful „Unirea”

Actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani invită iubitorii de teatru, în acest final de săptămână, să vizioneze spectacolele „Întoarcerea de acasă”, de Ștefan Caraman, și „Iona”, de Marin Sorescu.

Spectacolul „Întoarcerea de acasă”, de Ștefan Caraman, va fi pus în scenă sâmbătă, de la ora 19:00, la Cinematograful „Unirea. Din distribuție face parte actrița Andreea Moțcu.

Regia artistică este semnată de Silvia Răileanu, scenografia de Mihai Pastramagiu, iar vocea autorului este redată de Bogdan Horga.

Spectacolul nu este recomandat minorilor.

„Dacă ne deosebește ceva ca oameni, acel „ceva” este curajul! Curajul de a povesti, de a împărtăși… exact așa cum ai devenit după întâmplări sau întâlniri mai mult sau mai puțin fericite… Curajul de a-ți trăi viața, până la urmă, frumoasă și urâtă în același timp, tandră și cinică… Dar viață”, a precizat regizorul artistic.

Duminică, de la ora 19:00, pe scena de la Cinematograful „Unirea”, se va juca „Iona” de Marin Sorescu, care este o coproducție Teatrul „Mihai Eminescu” și Facultatea de Teatru (Regie) a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.

Regia artistică este semnată de Bianca Laiu, spectacol care reprezintă și lucrarea sa de licență, ea urmând cursurile Facultății de Teatru și Regie din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu și coregrafia este realizată de Victoria Bucun.

Din distribuție fac parte actorii Alexandru Dobynciuc și Petruț Butuman.

De asemenea, spectacolul a fost realizat cu sprijinul Fundației „Marin Sorescu”.

Iona este o stare de spirit. Iona este oricare din noi. Într-o lume în care există societate democratică și prea puțină libertate de exprimare, o lume cu spațiu virtual din ce în ce mai mare fără cenzuri și o libertate ireală, revolta își face loc prin mintea omului. Iona este un om revoltat, acesta este focul care îl îndeamnă să ajungă în punctul de a începe o căutare.

„Am nevoie să-l salvez pe Iona pentru că el nu a greșit, deși negreșeala lui înseamnă că el e sugrumat de frici și piedici care l-au oprit din a greși. Furia unui om vine dintr-o neputință. Orice acțiune indiferent de rezultat, este o reușită, este un contact cu viața”, a mărturisit Bianca Laiu, tânăra regizoare.

Prețul unui bilet este de 30 de lei, dar pentru elevi, studenți și pensionari este de 15 lei. Acestea pot fi cumpărate de la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, de marți până vineri între orele 08:00 – 21:00, dar și de la Casa Tineretului, de marți până vineri în intervalul orar 12:00 – 16:00, iar sâmbătă și duminică între orele 16:00 – 18:00.

De asemenea, acestea pot fi achiziționate și online de pe https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Rezultatele examenului național de bacalaureat, după contestații

Vineri, 1 Iulie 2022
487

La examenul de Bacalaureat, în județul Botoșani au promovat examenul național de bacalaureat 1862 elevi din 2512 prezenți la toate probele examenului național de bacalaureat. Rata de promov...

Termene prelungite pentru constatarea suprafețelor afectate de seceta pedologică

Vineri, 1 Iulie 2022
283

Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice, care stabilește și formularistica necesa...

Polițiștii le-au explicat copiilor cum trebuie să se comporte în trafic și ce înseamnă semnele de circulație pentru pietoni

Vineri, 1 Iulie 2022
333

La data de 25 mai 2022, polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară, împreună cu cei din cadrul Biroului Rutier, au desfășurat o activitate informativ preventivă cu copiii din ...