Premiul I obținut de un artist botoșănean la Festivalul de la Sarajevo! ”Truda de mii de ore este răsplătită” (Foto)

Premiul de la Sarajevo vine la doar o săptămână după ce tânărul artist din Botoșani a obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Muzică.

Premiul I obținut de un artist botoșănean la Festivalul de la Sarajevo! ”Truda de mii de ore este răsplătită” (Foto)

 Andrei Pițu, recital la Galeriile de Artă din Botoșani  

În perioada 25-29 aprilie 2024 se desfășoară Festivalul Internațional de Chitară de la Sarajevo, organizat de Asociația Chitariștilor din Federația Bosniei și Herțegovinei.

Printre concurenți se află și chitaristul Andrei Pițu, din Botoșani. În urma competiției, Andrei s-a clasat pe prima poziție, confirmând încă o dată valoarea artistică, miile de ore de pregătire spunându-și și de această dată cuvântul.  


”În ciuda aparențelor, nu ne propunem să fim cei mai buni, pentru că am trăi mereu cu spaima că cineva va fi mai bun ca noi. Goana după lauri nu aduce decât frustrare. Așadar, ne luăm la întrecere cu noi înșine, să fim azi mai buni ca ieri și mâine mai buni ca azi. Ne dorim, ca Spinoza, să fim măcar cea mai bună versiune a noastră. Dar... este atât de satisfăcător când truda de mii de ore este răsplătită”, a transmis profesorul Ștefan Trifan.

În urmă cu o săptămână, Andrei Pițu, elev al Liceului de Artă ”Ștefan Luchian” din Botoșani, obținea Premiul I la etapa națională a Olimpiadei de Interpretare Vocală, Instrumentală și Studii Teoretice Muzicale pentru învățământul liceal, la Craiova (Profesor îndrumător Carmen Cojocaru, Profesor corepetitor Ana Maria Sorocan).

”Și, bonus, o săptămână mai târziu, Premiul Întâi la Sarajevo International Guitar Festival. Felicitări, Andrei, pentru munca depusă și drum bun pe mai departe! Cât mai departe...”, a scris prof. Ștefan Trifan.


(Foto: Ștefan Trifan)

Festivalul Internațional de Chitară de la Sarajevo are o tradiție continuă în Bosnia și Herțegovina. Competiția se organizează începând cu anul 2011, din dorința de a promova arta interpretării la chitară în Bosnia și Herțegovina. De atunci, Festivalul a oferit peste 60 de concerte de nume respectabile în domeniul acestei arte, în timp ce componenta educațională a cuprins participarea lectorilor și pedagogilor din peste douăzeci de țări din Europa și din lume, la ale căror ateliere au participat peste 1000 de tineri chitarişti, profesori şi elevi.

Obiectivele principale ale Festivalului includ consolidarea cooperării naționale și internaționale între artiști, pedagogi, constructori de instrumente, toți care permit studenților, prin crearea de legături reciproce, să-și ridice propriile cunoștințe la un nivel superior și să-și răspândească experiențele artistice pozitive și impresiile despre Bosnia și Herțegovina în întreaga lume.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cetățenii de pe mai multe străzi din Botoșani rămân astăzi fără apă la robinete!

astăzi, 09:46
2

Nova Apaserv Botoșani anunță întreruperea furnizării apei astăzi, 8 mai 2024, în intervalul orar 10:00 – 16:00, pentru executarea lucrărilor de remediere a avariei localizată ...

Fost antrenor la Foresta: ”Acum Botoșaniul are 25 de ani peste Suceava în multe domenii!”

astăzi, 08:45
157

Profesorul Marin Barbu regretă că fotbalul sucevean a ajuns foarte jos. Foresta Suceava s-a desființat, iar cele mai bune echipe din județ sînt Șomuz Fălticeni, care joacă în play-o...

Florin Piersic, dus de urgență cu elicopterul SMURD la București! Care este starea de sănătate a marelui actor

astăzi, 07:34
258

Actorul se afla internat la Institutul Inimii „Dr. Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca.Managerul spitalului din Cluj-Napoca a declarat, pentru Cluj24, că transferul actorului a fost u...