Premii botoșănene la un concurs cu participare internațională

Premii botoșănene la un concurs cu participare internațională

Elevi de gimnaziu dar și de liceu din Botoșani au fost răsplătiți pentru strădaniile personale și ale dascălilor lor obținând premii la un concurs de analiză și creație literară.

Aflat la a XII-a ediție, Concursul Național ”Octavian Goga sau ecoul cântecului pătimirii noastre în mileniul III” a adunat la Sibiu participarea a peste 350 de elevi din România și Republica Moldova, într-un an dedicat poetului Octavian Goga.

Organizatorul a fost Colegiul Național ”Octavian Goga” din Sibiu, iar premiile au venit la Botoșani pentru elevi ai Școlii Gimnaziale ”Ștefan cel Mare” și Liceului Pedagogic ”Nicolae Iorga”.

Cei mici, coordonați de profesorul Gina - Emanuela Bârzoi au câștigat premiul I, prin Andrei Bîzgan , premiul II, prin Ariana – Lorelai Gorghi și premiul III, prin Maria – Magdalena Rotaru, la secțiunea critică literară – eseu.  La secțiunea omagială – poezie dedicată marelui poet, mențiunea a fost acordată elevei Hîrtie Florina-Raluca, tot de la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Botoșani, coordonator fiind același profesor dedicat de limba și literatura română.

Dintre liceeni, Ștefan Daniela, de la Liceu Pedagogic ”Nicolae Iorga”, având-o ca îndrumător pe Lucia Ștefănescu, un profesor la fel de apreciat de elevi, a câștigat premiul II la secțiunea de creație lirică pe teme la libera alegere. 

Premiile s-au dus în proporție mare către Republica Moldova, dar și spre destinații din țară precum Vâlcea, Alexandria, Miercurea – Ciuc, Târgu Jiu, Satu Mare, Buzău, Brăila, sibienii câștigând  și ei numeroase locuri pe podium.

Așa cum subliniază organizatorii concursului, 20201 – Anul Goga este un an al ”tinerilor oțeliți” de mutațiile sociale și educative declanșate de pandemie, ceea ce îi face pe premianți și profesorii lor cu atât mai valoroși. În vremuri de ”pătimire”, Goga scria: ”Cred numai în conștiința mea, singura în drept să-mi arate dacă am greșit sau nu.”

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
107

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
63

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
66

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...