Astăzi este ziua de naștere a îndrăgitului actor botoșănean, Florin Iftode

Astăzi este ziua de naștere a îndrăgitului actor botoșănean, Florin Iftode

Actorii Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache”, sărbătoresc marți, 30 martie, aniversarea colegului lor, Florin Iftode.

Îndrăgitul actor împlinește astăzi frumoasa vârstă de 48 de ani.

Publicul Teatrului „Vasilache” a avut ocazia să-l vadă în numeroase roluri care dovedesc că actorul poate aborda cu ușurință diverse genuri, de o complexitate artistică remarcabilă.

De-a lungul timpului, artistul păpușar a jucat „Punguţa cu doi bani”, „Păcală în satul lui”, „Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici”, „Domnul Poveste”, „Clovnul”, „Muc cel mic”, „Cei trei purcelusi”, „Motanul încălţat”, „Ghemotoacele şmechere” „Tinereţe fără bătrâneţe și viaţă fără de moarte”, „La circ”.

În anul 2009, Florin Iftode a câștigat Premiul „Gulliver” pentru fantezia, virtuozitatea şi creativitatea demonstrate ca regizor, scenarist şi interpret în spectacolulul „Trimiteți moartea în vacanță”

Un an mai târziu, în cadrul festivalului Puck, din Cluj, artistul a obținut Premiul ex aequo pentru mânuire și pentru interpretarea personajului principal din spectacolul „Trimiteţi moartea în vacanţă”.

Redacția Știri.Botoșani.ro îi urează îndrăgitului actor un sincer „La mulți ani!”

 

Spune-ne opinia ta