Orchestra Mugurelul si Ansamblul Margineanca, Locul I la Festivalul National "Calusul romanesc"

Orchestra Mugurelul si Ansamblul Margineanca, Locul I la Festivalul National "Calusul romanesc"
Orchestra Mugurelul a Clubului Copiilor Dorohoi, sub conducerea prof. Marcel Dupu, a participat in perioada 25-28 mai 2010 la Festivalul National al copiilor "Calusul romanesc" - editia a XII-a, unde a obinut Locul I la sectiunea orchestre populare.

Orchestra Mugurelul a acompaniat si "Obiceiul de nunta" al Ansamblului "Margineanca" al Casei de Cultura a Sindicatelor "N. Iorga" Botosani, coregrafia Valentin Rau, care a obtinut de asemenea Locul I, la categoria Ansamblu de datini si obiceiuri.

"Prin prestatia lor, artistii botosaneni au impresionat juriul si spectatorii prezenti la acest festival. De mentionat este faptul ca la aceasta editie au participat aproximativ 1500 de copii, din intreaga tara", a precizat prof. Marcel Dupu, directorul Palatului Copiilor Botosani, coordonatorul Orchestrei Mugurelul a Clubului Copiilor Dorohoi.

Festivalul National al copiilor "Calusul Romanesc" a fost organizat de Primaria municipiului Slatina, Inspectoratul Scolar al Judetului Olt si Palatul Copiilor si Elevilor Slatina, sub egida Ministerului Educatiei, sub patronajul UNESCO.

Duminica, 30 mai 2010, Orchestra Mugurelul, sub conducerea muzicala a prof. Marcel Dupu, si formatia de dansuri "Alunelul", coordonata de instit. Leonid Enea si Dumitru Rosu, se va deplasa la Soroca, Republica Moldova, pentru a participa la Festivalul Republican de Creatie a Copiilor si Tineretului. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani: Mărțișoare oferite în trafic de polițiștii rutieri împreună cu reprezentații Registrului Auto Român (Foto)

astăzi, 14:42
69

Cu ocazia zilei de 1 Martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român, au oferit doamnelor și domnișoarelor întâlnite &...

Eduard Florescu își cere scuze: ”Chiar dacă nimic nu justifică manifestarea mea, aș vrea doar să explic…”

astăzi, 13:42
104

Cel mai bun marcator al gazdelor a fost înlocuit de Bogdan Andone în minutul 76, după ce a făcut un joc modest, ”încununat” cu penalty-ul executat lamentabil și ratat ...

(P) Visul tău poate deveni realitate cu alegerea unor proiecte noi de case și vile!

astăzi, 13:41
36

Dacă visezi la casa sau vila perfectă pentru tine și familia ta, trebuie să citești acest articol! Indiferent de preferințele și necesitățile tale, există o diversitate de opțiuni care te a...