O nouă ediție a Festivalului Coral de Muzică Sacră va avea loc în weekend

În acest weekend va avea loc ediția a III-a a Festivalului Concurs Coral de Muzică Sacră, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani.

Evenimentul cultural va avea loc în Sala „Mihai Eminescu” a Hotelului Rapsodia din municipiul Botoșani, sâmbătă, de la ora 12:00.

Concursul se adresează formațiilor corale de amatori, coruri de copii și coruri de adulți, și se va desfășura pe patru secțiuni. Repertoriul va cuprinde muzică pe text religios, spiritual și filosofic, din toată istoria muzicii corale.

Președintele juriului va fi dirijorul, profesorul, muzicologul, dar mai ales compozitorul de geniu, Sabin Păutza. Membrii juriului vor fi profesorul Alexandru Romanovshi și preotul și dirijorul Ciprian Curcă Autodosiei, personalități în domeniul muzicii corale.

Totodată, aducem la cunoștința botoșănenilor, că festivalul va fi precedat de o lansare de carte ce va avea loc joi, 31 martie, la ora 12:00 la Biblioteca de limbi străine. Va fi lansată o antologie corală, de Sabin Păutza.

Intrarea este liberă, atât la evenimentul de lansare de carte, cât și la festival. Sunt așteptați toți iubitorii muzicii de calitate, pentru a primi un mesaj muzical spre înălțare spirituală.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Gata concursul pentru postul de manager la „Mavromati”: Corneliu Prepeliță, director cu acte în regulă!

astăzi, 11:55

Consiliul de administrație al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani a organizat concurs pentru ocuparea postului de manager al unității sanitare. Luni la amiaz...

Școlile din Botoșani unde elevii se vor întoarce mai repede în bănci, după renovare. „Nu mai pot invoca acest argument folosit și ca o scuză” (video)

astăzi, 10:15

În ședința ordinară aferentă lunii septembrie, Eugen Țurcanu, consilier local din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, i-a solicitat primarului Cosmin Andrei...

Șosele cu bucluc pentru șoferii botoșăneni. „Se pregătește să devină un crater” / „Nu există zi dată de la Dumnezeu să nu sun” (foto, video)

Monday, 30 September 2024

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local pentru luna septembrie, Eugen Țurcanu, ales local din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, a avut o interpelare...