Spectacol cu actorii Teatrului „Mihai Eminescu”, la final de săptămână

Duminică, de la ora 18:00, botoșănenii sunt așteptați la Casa Tineretului, din municipiul reședință de județ, pentru a viziona spectacolul „Bani din cer” de Ray Cooney.

„Orice situație de acest fel te învață ceva, te reface."

Ray Cooney, autorul textului este, în primul rând, actor. El știe ce înseamnă pentru un actor o situație foarte incitantă, explozivă. El știe ce înseamnă replica. A scris un șir de piese știind toate cele spuse și „Bani din cer" nu face excepție de la „regulă". Este o piesă scrisă pentru actori. Textul aduce la rampă, în primul rând, actorii. Situațiile se schimbă din trei în trei minute, dacă nu și mai repede. Și actorul și personajul sunt puși în situații limită. Este vorba de limita comediei, să ne înțelegem, nu de limita umanului! Iar echipa de actori de la Botoșani a probat reacții deosebite, evident, în situații cu totul și cu totul deosebite!

Orice situație de acest fel, când capeți, surprinzător, o sumă mare de bani, te învață ceva, te reface! Chiar dacă, până la urmă, nu vei avea parte de acei bani!

Regia artistică și coloana sonoră sunt marca Alexandru Vasilache, iar scenografia este realizată de Mihai Pastramagiu.

Distribuția este alcătuită din actorii Dana Bucătaru, Ioan Crețescu, Sorin Ciofu, Gheorghe Frunză, Lorena-Petronela Chiribuță, Răzvan Amitroaei, Vali Popa și Petruț Buțuman.

Prețul unui bilet întreg este de 30 de lei, iar pentru elevi, studenți și pensionari este de 15 lei. Biletele se găsesc la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, de marți până vineri între orele 08:00 -21:00, la Casa Tineretului de marți până vineri în intervalul orar 12:00 – 16:00, sâmbătă și duminică de la 16:00 la 18:00, și on line https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Gata concursul pentru postul de manager la „Mavromati”: Corneliu Prepeliță, director cu acte în regulă!

astăzi, 11:55

Consiliul de administrație al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani a organizat concurs pentru ocuparea postului de manager al unității sanitare. Luni la amiaz...

Școlile din Botoșani unde elevii se vor întoarce mai repede în bănci, după renovare. „Nu mai pot invoca acest argument folosit și ca o scuză” (video)

astăzi, 10:15

În ședința ordinară aferentă lunii septembrie, Eugen Țurcanu, consilier local din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, i-a solicitat primarului Cosmin Andrei...

Șosele cu bucluc pentru șoferii botoșăneni. „Se pregătește să devină un crater” / „Nu există zi dată de la Dumnezeu să nu sun” (foto, video)

Monday, 30 September 2024

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local pentru luna septembrie, Eugen Țurcanu, ales local din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, a avut o interpelare...